Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (kızılderili atasözü)
necatidilek
necatidilek

Hayat Koşturmacası

Yorum

Hayat Koşturmacası

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

364

Okunma

Hayat Koşturmacası

Hayat Koşturmacası

Hayat bazen kısa bazen uzun ama çoğu zaman yorucu bir yolculuktur. Ve bu yolculuk son ana kadar soluksuz devam eder. Hayatın en güzel ve en sakin yılları olan çocukluk sonrası kendini hissettirir. Her geçen yıl daha karmaşıklaşan bu koşturmaca, insan yetsin diyene kadar devam eder. Bu ikisi arasındaki sürece, yaşanmışlıklara ve yaşanamayanlara hayat; mücadeleye ise koşturmaca diyoruz.

Öyle ki bizim asli vazifemiz bu koşturmacadan alnımızın akıyla çıkmak olacaktır. Çünkü her zaman her şey yolunda gitmeyecek. Yeri gelecek kazanacağız belki yeri gelecek en ağır yenilgileri alacağız. Yeri gelecek hüzünler saracak dört bir yanımızı, yeri gelecek mutluluk sarhoşu olacağız. Şartlar ve imkanlar ne olursa olsun hayat bir şekilde devam edecek. Ve biz de imkan ve şartlar dahilinde yolumuza devam edeceğiz. Etmek zorundayız. Eğer bu mücadelede ben de varım demek istiyorsanız yolunuza devam edip gemileri limana getirmek zorundasınız. Çünkü herkes sizin limana gelip gelmediğinize bakacaktır, yaşadığınız fırtınaları kimse önemsemez. Bu yüzden hamlelerinizi yerinde yapmanız akıllı bir davranış olacaktır.

Yalnız dur durak bilmeyen hayat mücadelesine devam ederken unutmamanız gereken bazı noktalar vardır. Bunlar ki, sizin için hayati önem taşımaktadır. Her ne olursa olsun onurlu bir hayat sürecek ve bu doğrultuda yaşayacaksınız. Dürüstlük, doğruluk yaşam felsefenizin temelini oluşturacak. Adalet duygusunu asla kaybetmeyeceksiniz ama kendi hakkınızı da yedirmeyeceksiniz. Ve tabi hiçbir zaman insanca yaşamaktan ödün vermeyeceksiniz. Nokta kadar menfaat için kimseye el açıp uşaklık etmeyeceksiniz. Tüm bunları yerine getirebilirseniz/ getirebilirsek hayat koşturmacasını kazandığımızı pekala söyleyebiliriz.

Başta da dediğimiz gibi uzun ve yorucu olan bu koşturmacada aslında en önemli şey: Ne kadar uzun mücadele verdiğiniz değil, nasıl yaşadığınız ve nasıl mücadele ettiğinizdir. Bir şeyleri elde edeyim derken kendinizi kaybetmek olmamalı koşturmacanız. Adilane, insana yakışır ve onurlu bir koşturmaca derdimiz. Gerisi yalan dolan ve yorgunluktan ibaret bir avuntu…

NECATİ DİLEK

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayat koşturmacası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayat koşturmacası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hayat Koşturmacası yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
13.7.2022 11:37:34
10 puan verdi
Muhteşem!..Onurlu bir yaşam..Sağlıcakla..Saygıyla..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL