Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
el
elbistan
@elbistan

Bir Koyup Üç Almak Meselesi

9 Haziran 2022 Perşembe
Yorum

Bir Koyup Üç Almak Meselesi

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

286

Okunma

Bir Koyup Üç Almak Meselesi

Bir koyup üç almak hep bana Rabbena demek, her şeyi kendisi için istemektir. Bir nevi kanaatsizlik doyumsuzluktur. Başkalarının hakkına girmektir. Yetinmemek. Kanaat etmemektir. Sürekli iştahlılıktır.
…………………….

Hemen hepimizde vardır. Obur olmak, edindikçe daha fazlasını istemek, mevcuda rıza göstermemek, birse bin olsun demek.
……………………

Tabiatımız gereği çıkarımızı düşünmek insanidir. Fazlasını istemek nefsanidir. Nefse gem vuramamak şeytanidir. Her şeyi kendiniz için istemek kul hakkına girmektir. Kendinizden başkasını düşünmemektir. Hukuka uygun hareket etmemektir.


Kemal GÜL
08.06.2022

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir koyup üç almak meselesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir koyup üç almak meselesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Koyup Üç Almak Meselesi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.