- 400 Okunma
- 1 Yorum
- 1 Beğeni
Leyla'dan Geçme
Tahminen bütün bestelerin veya şu zamana kadar yazılmış kitapların, çekilmiş filmlerin yarısına yakını aşk konusunu işlemiştir. Bazıları buna "aşk enflasyonu" diyerek durumun vehametine işaret etmişler.
Yer küremizde nefret daha yaygın olmalı ki Birleşmiş Milletler, haziran ayında yayımladığı raporda, savaştan ve zulümden kaçanların ve küresel çapta yerinden edilenlerin sayısının 82 milyonun üzerine çıktığı açıklanmış. (www.sputniknews.com)
Işk kökünden geldiği söylenir, onun efradını cami ve ağyarına mani bir tanımına rastlamak zordur.Aşırılık halidir aşk. Oysa her konuda ifrat ve tefrite düşmeden yaşayabilmek normal, makul, sağlıklı orta yoldur.
Bir insanın birçok şeye aşık olması, olduğunu düşünmesi mümkündür.Bir sanat eserine, bir düşünceye, mal ve mülke vs.Öyleyken iki cins arasında cazibe kastedilir çok kere.
Size "aşkım" diye hitap eden biri ne demek istemiştir? Kayıtsız şartsız çok sevdiğini, sizin onu büyülercesine etkilediğinizi, her şeyini feda edebileceğini, vazgeçilmez olduğunuzu, veya hepsini kastetmiş olabilir. Fakat bunların sözde kalma ihtimali gerçek olma ihtimalinden daha fazla olamaz mı?
MFÖ’nün bir şarkısında : "Leyla’ dan geçme faslındayız, mevlayı bulma yollarında…" diyordu. Mevla kelimesiyle kastedilen tanrı olmalı. Leyla ve Mecnun hikayesinde Mecnunun aşkının tanrı aşkına dönüşmesine bir gönderme var. Yani" ilahi aşk" diye bir şey olabilir mi? Biz insanlar ancak kendi cinsimizden olanlara aşık olabiliriz. Zatını, cevherini idrak edemediğimiz bir varlığa aşık olmaktan nasıl bahsedilit? Belki olsa olsa tanrıyı, bize olan lütuflarından dolayı minnet duyar ve bundan dolayı sevdiğimizi ifade ederiz.
Mayıs 22