- 584 Okunma
- 2 Yorum
- 4 Beğeni
Biz Bizi Ne Kadar Tanıyoruz
Çin’in bugün dev bir hapishaneye dönüştürdüğü Sincan bölgesinin merkezi Urumçi’de 1940’lı yıllar boyunca kendisi ve halkının onuru için savaş veren Osman Batur, Müslümanlara düşmanlık edenlere boyun eğmemiş, adamlarıyla birlikte Doğu Türkistan’da gerilla harbi yürütmüştü.
.
12 Şubat 1940’ta Sarıtogay’da Akit Hacı Camii’ne yönelik saldırılar üzerine Çin’e karşı protestolara katıldı.
BÜYÜK AYAKLANMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ - Osman Batur sonraki günlerde dağa çekilerek gerilla harbi başlattı. Halk arasında ismi yıllar boyunca efsane haline geldi.
Doğu Türkistan madenlerinin Çin tarafından Rusya’ya peşkeş çekilmesi üzerine bölgeye gelmiş Rusları kurşuna dizdirdi.
Doğu Türkistan madenlerinin Çin tarafından Rusya’ya peşkeş çekilmesi üzerine bölgeye gelmiş Rusları kurşuna dizdirdi.
1941’den itibaren bölgede millî ayaklanmanın lideri haline geldi. Çinliler karısını, üç oğlunu ve beş kızını hapse attı. Tek erkek kardeşi Delilhan İslâmoğlu ise zaten Pekin güçlerince öldürülmüştü.
1941’den itibaren bölgede millî ayaklanmanın lideri haline geldi. Çinliler karısını, üç oğlunu ve beş kızını hapse attı. Tek erkek kardeşi Delilhan İslâmoğlu ise zaten Pekin güçlerince öldürülmüştü.
1944’e kadar pek çok savaşta ardı ardına zaferler kazanan Osman Batur’a Hür Altay/Erikti Altay Teşkilât Divanı tarafından ’Han’ rütbesi ile kahramanlıklarından ötürü ’Batur’ unvanı verildi.
.
DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURİYETİ KURULDU AMA... Büyük ayaklanma sonrası Doğu Türkistan Cumhuriyeti kuruldu. Ali Han Töre liderliğindeki ayaklanmayla cumhurbaşkanı olan Ali Han, Osman Batur’u Altay eyalet valiliğine getirdi.
Çin ise bu olay sonrası Batur’un 18 yaşındaki kızı ile 14 yaşındaki oğlunu anneleri Mamey’in gözü önünde katletti. 11 yaşındaki oğlu ile 9 yaşındaki kızını da derin bir kuyuya attılar.
Takvimler 1949’u gösterirken bölgeyi komünist Çin yönetimi istila etti. Az sayıda adamıyla birlikte Makay bölgesinde dağlara çekilen Osman Batur, 1951’de Çin kuvvetleriyle Kayız bölgesindeki bir savaş sırasında esir düştü.
Mart 1951’de Urumçi’ye götürülen Osman Batur, ağır işkenceler ve Urumçi sokaklarında yaralı halde dolaştırılması sonrası 29 Nisan 1951’de kurşuna dizildi. İsmi Doğu Türkistan tarihiyle özdeşleşen ’Altay Kartalı’ Osman Batur, birçok yönüyle Şeyh Şamil’e benzetiliyor.
Peki bu tarihlerde biz Anadolu Müslümanları nelerle meşgul duk?
Bizler daha iyi durumda değildik
Değil kardeşlerimizin dertleriyle hemhal olmak,kimimiz onları katl eden maoculara,kimimiz,Lenine komünizme göz kırpıyor, kimimiz, Bağımsızlık mücadelesi verip anadoludan söküp attığımız, haçliların adet ve ahlakını, çürümüş sistemlerini zorlan milletimize kabul ettirme derdindeydik...
Ya bu gün ne haldeyiz?
Rabbim bizlere dosttan önce düşmanı tanıma basireti ihsan eylesin...Yoksa dede katıliyle bir kolda yürümek zilletine duçar oluyoruz
OLMAYACAK ARAMIZA SUNİ SINIRLAR ENGEL
MEMLEKETİM ANADOLUDA BEKLER KOÇ YİĞİTLER
BİZİ BİZ EDEN TEVİT BİZ GİDEMEDİK SEN GEL
TEKBİR SEDALARINA EŞLİK ETSİN ŞEHİTLER
Mustafaoglu ilyas
Kısmen alıntı
YORUMLAR
Üstadım plan çok derin ve bir asıra yakındır batılaşmadık tarafımızı koymadılar.Değil seksen milyon trilyon da olsak meb yılbaşını ve kelime değişikliklerini beynimize yerleştirdi.Atalarımızın bilgilerini anlamayalım diye harfler değişti ve Fatihin toplarının projesiyle roket ve füze yapımını kim biliyor.Şu anda batı osmanlı yasasıyla kendini yönetip kendi yasalarını bize aşılamış durumda.