Sinsi övmelere faydalı yermeleri tercih edecek kadar aklı başında adam azdır. la rochefaucauld
s.turemen
s.turemen

Düş

Yorum

Düş

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

635

Okunma

Düş

Düş

Zamanın birinde bir kız doğmuş, bataklıkların çiçekleri boğduğu, tamamen karanlık bir dünyaya... Kelebekler, gökyüzü , ağaçlar, dereler kısacası her şey tek renkten ibaretmiş, sadece siyah simsiyah... Öyle bir yermiş ki burası , insanlar sadece rüyalarında farklı renkler görebiliyorlarmış.

İşte böyle bir dünyaya doğmuş bu minik kız. Tıpkı onların rüyalarında ki gibi rengarenkmiş. Gözlerini açmış ve gülümsemiş, her zaman karanlık doğan güneş , o gün rengini bu kızın saçlarından almış, gözlerinin parıltısı çimenleri yeşillendirmiş hemen.

Epeyce bir vakit korkmuş herkes bu kızdan ama zaman bu farklılığa alıştırmış insanları, Düş koymuşlar bu minik kızın adını, çünkü bir hayal, bir hülya kadar güzelmiş.


Yürümeye başlamış Düş , yürüdüğü yerde rengârenk çiçekler açmış ve ılık rüzgarlar esmiş, ulaştığı yerlere renk katmış rüzgar, kahkahalar attığında sesinin yankılandığı yerlerde yalıçapkınları, ipek kuyruk kuşları, tepeli ördekler ve daha nice güzel kuş renklerine kavuşarak, dans edercesine uçuşmuş.

Büyümüş Düş, dokunduğu her yer rengârenk olmaya devam etmiş. Artık dünya doğduğu andaki gibi sadece siyah değilmiş. Yıldızların , ağaçların , gökkuşağının, kuşların ve o çok sevdiği güneşin hatta bu hikayeyi yazan adamın, herkesin ve her şeyin artık rengi varmış.

İnsanlar rüyalarındaki dünyayı yaratan bu kıza teşekkür etmek için çocuklarından Picasso , Van Gogh, Dali, Frida gibi büyük ressamlar yetiştirmişler ve dünya renklenmeye ve güzelleşmeye devam etmiş.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Düş Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Düş yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Düş yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL