Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
Rıdvan Kaya
Rıdvan Kaya
@ridvankaya1

ZALİMSİNİZ

13 Mart 2022 Pazar
Yorum

ZALİMSİNİZ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

356

Okunma

ZALİMSİNİZ

Bazılar Halife Osman Cami Cuma namazı hutbesi: "Kedilerden bıktık, sokakta yürüyemez olduk, sokak kedilerine mama, su vermeyin. Her taraf kedi doldu. Mama, su koyup bunları çoğaltmayın, kedi köpeğin olduğu eve melek girmez."
Yaşadığım yerde temmuz ayında sıcaklık 40 derecenin üstüne çıkıyor. Bizde sokaklarda belli yerlere su ve kuru mama koyuyoruz. Çünkü kediler yazın su bulamıyor. Kediler yazın susuz kalıyor ve susuzluktan böbrekleri iflas ediyor ve vücut kendini zehirlediği için ölüyorlar. Bir canlının, sıcaktan kavrularak ölmesinden rahatsız olmayan insan, aslında insan değildir. Eğer melekler bir yere girmeyeceklerse bunların oldukları yerlere girmezlerdi, kedi ve köpeklerin değil. Dünyada böyle milyarlarca merhametsiz, gaddar ve pislik insan görümlü canlı var. Sonra, doğal afet olduğunda bunların ölümlerine üzülüyorlar. Birçok kedimiz ve sokakta beslediğim kedim bu pislikler yüzünden öldü ve öldürüldü. Masum hayvanlara eziyet eden bu canlıların doğal afetlerle helak edilmesini bırakın üzülmeyi sevinirim bile. Allah, bu zulmünüzün hesabını çok yakında soracak. Çok az kaldı. Yazın bir kenara zamanı gelince okursunuz. Zulüm, her konuda ayyuka çıktı. Allah’ın kahrı tepenize olsun!
Kovulmuş Şeytandan Rabbime Sığınırım
Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla
“Dedi ki: ’İşte, bu bir dişi devedir; su içme hakkı (bir gün) onun, belli bir günün su içme hakkı da sizindir.’ ’Ona bir kötülükle dokunmayın, sonra büyük bir günün azabı sizi yakalar. ’Sonunda onu (yine de) kestiler, ancak pişman oldular.’ Böylece azab onları yakaladı. Gerçekten, bunda bir ayet vardır, ama onların çoğu iman etmiş değildirler.” (Şu’arâ Suresi 155-158. Ayetler)

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Zalimsiniz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Zalimsiniz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ZALİMSİNİZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.