Sabrı olmayanlar ne kadar fakirdirler.-- shakespeare
Ke
Kemal SEYFİ

Güç Yozlaştırır Mutlak Güç Mutlak Yozlaştırır

Yorum

Güç Yozlaştırır Mutlak Güç Mutlak Yozlaştırır

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

337

Okunma

Güç Yozlaştırır Mutlak Güç Mutlak Yozlaştırır

Güç baş döndürücü bir şeydir. Sarhoşluğuna kapılırsanız sizi alır sürükler, tanınmaz hale getirir. En güzel duygularınızı törpüler. Sizi siz olmaktan çıkarır, ne oldum delisi yapar. Güç sizin adeta aklınızı alır, ayağınızı yerden keser. Kerametin kendinizden olduğunu sanır hale getirir.
…………………..

Güç parasal olur, makamsal olur fark etmez. Siz eğer o kulvara girmişseniz dönüşünüz yoktur. Baştan bu muhasebeyi iyi yapmalısınız. Kendi kendinize sormalısınız, neydim ne hale geldim demelisiniz. Ayna tutmalı, özeleştiri yapmalısınız.
…………………

Güç var güç vardır. Gücün katmerlisi vardır. Hele hele mutlak güç varsa yozlaşma kaçınılmazdır. Öyle ki bu güç sizi şımartır, başkalaştırır, yalnızlaştırır. Yalnızlaşma kalabalıkların arasında yalnızlaşmadır. Dost görünen ancak samimiyetten uzak insanların kalabalığıdır bu. Güç elinizden kaçtığında etrafınızı hemen boşaltacak kalabalıktır bu.
…………………

Güç zehirlenmesi kavramı bununla ilişkilidir. Bizzat zehirlenme denilmesinin nedeni gücün menfiliğe dönüştüğünün ifadesidir. Gücü iyiye ve doğruya kullandığınızda iyidir ancak kötüye kullandığınızda büyük sorundur. Gücü iyiye kullandığınızda bir bilen, önder, lider olursunuz, kötüye kullandığınızda farklı şeylerle anılırsınız. Gücü kaybettiğinizde asla hatırlanmazsınız.
…………………

En güzel güç kontrol edilebilir güçtür. Gücü ne dilemeli ne de üstüne oturmalıdır. Güçten, hele hele mutlak güçten Allah’a sığınmalıdır.


Kemal SEYFİ
03.01.2022


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Güç yozlaştırır mutlak güç mutlak yozlaştırır Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Güç yozlaştırır mutlak güç mutlak yozlaştırır yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Güç Yozlaştırır Mutlak Güç Mutlak Yozlaştırır yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.