Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
haticeak
haticeak
@haticeak

Paranoya

27 Aralık 2021 Pazartesi
Yorum

Paranoya

3

Yorum

9

Beğeni

0,0

Puan

624

Okunma

Paranoya

Paranoya



Memleket diye diye geldik sonunda, sizlerde de böyle duygular oldumu ya da olur mu bilemem ama temennim olmaması elbette.

Neden mi...?
Kırk yıla yakın çocukluğumdan uzak illerde görev yapıp emekli olunca döndüğümde ilk olarak hissettiğim artık çocukluğumu bıraktığım yerde bulamamaktı, üzüldüm,

Kardeş, hısım, akraba tanıyamayacağım kadar değişmişti ya da ben değişmiştim de onlara uyum sağlamakta yetersiz kalıyordum şaşkınım,

İletişim herkes meraklı ben ürkek neyi nasıl konuşsam da kimseye yanlış bir şey aksettirmesem
telaş içindeyim,

Sanki her şey üstüme üstüme gelmeye, korku ve panik atak günleri yaşamaya, en çok da rüzgardan korkmaya başlamıştım, en ufak bir esintide elimi pencereden dışarıya uzatıp şiddetini ölçmeye çalıştım bir süre, uykularım bölündü ya da hiç uyuyamadım,

Artık hiç bir olumsuz haber, hareket ve davranışa tahammülüm kalmamıştı. Çözmem gerekiyordu tüm bu probllemlerimi, bütün olumsuzlukları yani ben öyle hissediyordum, çözecek olan yine bendim, bu durumda başkası yardım edemezdi,

Bahçe işleriyle uğraşmaya başladım, sebze, meyve en çok da çiçeklerle haşır neşir oldum. Onlar büyürken ben de korkularımla yüzleşmeye ve birer birer onlardan kurtulmaya başladım, toprakla uğraşmak en iyi tedavi yöntemi olmuştu.

Şimdi bu satırları bahçenin tam ortasında yazıyorum, kuş sesleri eşliğinde, rüzgardan dalı kırılan yaşlı elma ağacının yine de çiçeklenmeye çabalayan dalını hayranlıkla izleyerek.

Her ne surette olursa olsun, iletişimsizlik yabancılaşmaya, yabancılaşma da yalnızlığa dönüşüyormuş insan hayatında.



18.04.2021-haticeak

Emekliliğimden Altı yıl sonra hissettiklerim. ...:)

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Paranoya Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Paranoya yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Paranoya yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy, @gulum-camlisoy
28.12.2021 05:22:53
değişen çok şey çok insan saklı hayatta ve tanımazlığın tanımsızlığın eşlik ettiği.
kimse de hiç bir şey de olduğu gibi kalmıyor işte.

iş hayatını sürdürmek de sabır işi.

bu bağlamda belki de hayattan emekli ettim kendimi iş hayatımı sonlandırdığımda ve işte bu yüzden yazmayı çok sevdim adeta bana sunulan ikinci bi hayat ve umut teknesi sözcükler yazdıklarım ve sizler.

ne güzeldir kim bilir doğayla baş başa kalmak.

tadını çıkarın.

ne doğa ne de hayvanlar zarar verir insana öyle ki biz insanların hayatı hayvanları dahi vahşileştiren


selam ve sevgimle
Murat Kahraman Murâdî
Murat Kahraman Murâdî, @murat-kahraman-mur-d
27.12.2021 21:29:07
Çok duygulu ve bizden bir yazı/hatıra, tebrik ederim Üstadım;
Değişti her şey.. değişim değişmez galiba.
Saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.