İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
pomborya
pomborya

DIİŞ GÜÇLER?

Yorum

DIİŞ GÜÇLER?

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

565

Okunma

DIİŞ GÜÇLER?

DIİŞ GÜÇLER?





Dış Güçler?
Gündüz Yavuz, 07.07.2023Merhaba, ya da günaydın.
Öyle bir ülke düşünün ki, insanlara durmadan hesap yaptırılıyor, ama hesaplar bir türlü tutmuyor. Tutmadı işte. Hesap tutmayınca, işin kolayı var: “Dış güçler!” de, geç. Sorumluluk mu? Onu da dış güçlere at gitsin. İyi iş vallahi. Ha, bu arada, dünya bizi kıskanıyormuş, öyle diyorlar. Ama o dış güçler kim? Bilmiyoruz, hiç öğrenemeyeceğiz de. Dursun kenarda bu soru.Bu ülkede vatandaşın geliri ne, gideri ne, kim kaymağı yiyor, kim suyun suyunu içemiyor? Kafalar patlıyor, ama nafile. İşin garibi, Sedat Peker’i bile susturdular. Elektrik yok, internet yok, diyorlar – yalancısıyım. Acaba diyorum, Peker Şam’a gitse, “Terörist Eset” birden “Kardeşim Esat” mı olurdu? Kafamda deli sorular. Beykanamın masallarına döndü bu iş. Cinler, periler... Periler iyi, cinler kötüydü. Ama cinler hep gece çıkardı, gözüne kestirdiğini önce sever, sonra parçalardı. Ne alaka dış güçlerle? Alaka şu: Yaşadıklarımız, uydurulmuş hayali düşmanlar, bu hayale inanan onca insan. Bir daldım ki bu işe, çıkamıyorum. Hesap yapmaktan yorulduk. İpin iki ucunu bir araya getirmeye çalışıyorlar, güya halkın refahı için. Ama nafile, ipin ucu kaçmış. “Bir araya getirdik” dedikleri uçlar bile tutmuyor. Araştıranlar diyor ki, yirmi yıl önce cebimize giren para neyse, bugün de aynı. Zam dedikleri üç kuruş, on kuruş olarak geri alınmış. Yani yirmi yıldır farkına varmadan soyulmuşuz. Aç yatıp aç kalkmışız, ama “devasa yatırımlar” masalıyla uyutulmuşuz. Akşam eve vardık mı? Vardık. Masaya çorba, bolca ekmek koyduk mu? Koyduk. “Bunu da bulamayanlar var” deyip şükretmeye alıştık. O kadar alıştık ki, şükretmezsek başımıza iş gelecek sanıyoruz. Anlatacak o kadar çok şey var ki... Ama sabah sabah moral bozmayayım. Siz kendinizi nasıl hissediyorsanız öyle olun, neşeniz bol olsun. Taze demli çayın keyfi başka. Afiyet olsun.




Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dıiş güÇler? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dıiş güÇler? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DIİŞ GÜÇLER? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL