Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Selahattin ACUN
Selahattin ACUN

Yolunu Belirle

Yorum

Yolunu Belirle

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

738

Okunma

Yolunu Belirle

Kendine gel gardaşım;
cennet vatanın kutsal topraklarında paylaşamadığın,bölüşemediğin nedir?
Kim! olursan ol, ne düşünürsen düşün lakin hepsi ülken için olsun.

Kendi şahsi çıkarların uğruna ülkeni satma ve ateşe atma. Mademki bu topraklarda hep birlikte yaşarız o zaman;
-Bir ol,
-birlik ol,
-kolkola yürü zor zamanlarda.

Öyleyse; amaç bir, ülkü bir, akibetimiz bir olduğuna göre, niye bu aykırı bakışlar, niye bu aykırı çıkışlar o zaman.

Var git yoluna diyemiyorum sana çünkü;
-senin için,
-benim için,
-bizim için,
-Allah rızası için
başka bir yol var mı ki. Ne gidecek başka bir yurdumuz ne de sarılacak başka bir kolumuz var. Sen benim canımsın, bende senin.

İşte o zaman,
bu zamandır kardeşim.
Milli birlik ve beraberlik zamanı
farklılıkları bir tarafa bırakıp sarılma
daha iyi yarınlar için çaba gösterme zamanıdır.

Seçimini yap, yolunu belirle sonrasına Eyvallah.

İşte böyle,
mademki vakit birlik ve beraberlik zamanı öyleyse bize düşen de bu yönde çaba sarfetmektir.
Bu nedenle her türlü fikri ayrılıkları bir tarafa bırakıp yalnızca Vatan, istikbal ve istiklal yolunda ilerleme zamanıdır.

Bunun için artık, hep birlikte beraber
milli mücadele yıllarında olduğu gibi
“Hattı müdafaa yoktur Sathı müdafaa vardır” tezinden hareket ile şimdi şahsi çıkarların ne yeri ne de zamanıdır.

Benlik bitmiş,
-bir olma,
-biz olma zamanı gelmiştir.

BİZ Vatandaş ve millet olarak üretimden, teknolojiden gelen gücümüzle SİZDE bizim temsilcilerimiz olarak her ne kadar bazıları için tereddüt hasıl olsa da vatan, millet, devlet ve ümmet yolunda yapılması gereken plan ve projeleri hazırlayıp ekonomik savaşı kazanacak, kazanacaksınız.

İşte!
şimdi ki mesele bu sonrasına eyvallah 👍
Selahattin ACUN-08.12.2017 / ADANA

💐Hayırlı Sabahlar/Günaydınlar sevgili dostlar💐

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yolunu belirle Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yolunu belirle yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yolunu Belirle yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
13.12.2021 09:59:16
Beğeni:
3
Okunma:
738
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL