- 781 Okunma
- 4 Yorum
- 0 Beğeni
Biz Ne Zamandan Beri Anadolu’dayız?
Anadolu’ya geldiğimiz tarih 1071 Malazgirt zaferiyle olduğunu biliriz. Malazgirt zaferiyle Anadolu’ya aslında geri geldik.
Bir memlekete göçmek için o memleket ile daha önceden bir bağınız olması gerekir. Sizin o memlekette yaşamanız yada atalarınızın o memleket ile bir bağı olması gerek. Kendi geçmişimden bir kesit ile görüşümü destekleyeceğim.
Biz Honamlı Yörükleri Orta Asya’dan geldiğimizde (Aydın Yöresi → Güzelbeyli veya Honamlı ) yurt tutmuşuz. Moğol baskısı ile batıya göç çoğalınca oradan göç edip Antalya bölgesine doğru göç etmişiz. Daha sonra Honamlı Yörüklerinin bir kolu biz Isparta Gedikli köyüne (1937) yerleşmeye başlamışız.
Aydın Nazilli’de 1976 yılında Köytaş A.Ş tekstil fabrikası kurulurken babam ile köyümüzden dört kişi fabrikanın kurulmasına para yatırıp kurucu ortakları olmuşlar. Bunlardan ayrı birkaç Gediklili Nazilli’ye yerleşmişler. Aradan geçen yüz yıllar sonra kendilerini atalarının geldiği eski memlekete bir çağıran olsa gerek.
Önce Anadolu’da Yunan yada Helenlerin çok uzun zamandır yaşadığı algısından bir kurtulalım. Server Tanilli Yüz Yılların Gerçeği ve Mirası birinci cildi okursanız, Anadolu’da başka kavimler varken Yunanlıların gelip onları egemenliği altına aldıklarını öğrenirsiniz.
Benim şahsi görüşüm biz Anadolu’dan Orta Asya’ya gidip döndük. Benimde Çatalhöyük ve Göbeklitepe bizim kalıntımız olacağı yönündeydi.
Avusturyalı ünlü yazar Prof. Erich Feigl 2005 yılında bir konuşmasında şöyle diyor.
‘Bu topraklar sizin. Siz Malazgirt Savaşı’ndan bu yana değil, tam 10 bin yıldır bu topraklardasınız. Unutmayın ki bu, Çatalhöyük’teki kazılarda elde edilen bulgularla kanıtlandı.’
YORUMLAR
bu neyin delili neyin ispatı
hiç bir olgu insanı insanca yaşamaktan öte koymamalı
kökenimiz adımız ne olursa olsun
insan olamadıysak ne anlamı var bunca çırpınışın.
din diyecek olursanız bakın
bütün dinlerde kul hakkı en erdemli öğretidir...
ve maalesef biz bu dünyada insana saygı insanca yaşamayı adap edinmeden
kendi yoksulluğumuza çeşitli ve de duygusal aramonilerle renk katmaya çalışıyoruz...
ve maalesef el gözündeki çöpü görüp kendi gözümüzdeki merteği görmüyoruz...
evet millet milliyet, din ve de inanç
ama hepsinden önemlisi insan olabilmek değil mi
ve biz insan olarak dünyanın var oluşundan beri dünya topraklarında değilmiyiz...
vakit dem vakti
bütün insanları kardeş olarak görenler için...
bir kenara bırakmayalım mı artık
aldım verdim ben seni yendim öğretisinin...
saygılar olsun
insanca yazan kalemlere
Türklerin bilinen varlığı m.ö 3. yıllara dayanır. Anadolu tuprağının heryerinde tamgalar bunu kanıtlıyor. Bize tarihi yanlış öğrettiler. Orta asya'dan geldik yalanı ile tarihimizi .kısıtlayarak yok ettiler .Ters göçe inandırdılar.Türklerin göç yolu batı'dan doğu'ya doğrudur. Doğu'dan batıya değildir. Kimmerler ve Saka'lardan önce Türk varlığının olduğunu düşünürsek yabancı bir yazarın yazdığı "Bütün dünya Türktür" adındaki kitapta bu tarih süreci anlatılıyor.Bunu anlatmak buraya sığmaz.Bilgilendirici yazınız için kutluyorum..
Mehmet bey!
Anadolu'daki Köklerimizi çok uzakta aramak niye? Her şeyden önce Mustafa Kemal Atatürk "Anadolu 7000 yıllık Türk yurdu demiş. ABD Mu Kıtasını araştırtan bir lider boş konuşur mu?
Sonra, Hititler Anadolu'da hüküm sürerken, Kimmerlerin varlığı sır değil. Kafkaslar’daki Demir Kapı ve Derbent geçitlerini aşarak Anadolu’ya girdikleri gerçek tarihçilerin eserlerinde yazılı. Tarihçi Ali Narçın Dünya Uygarlıkları eseri (10 Kitap)
Onun ötesinde çok iddialı bir kitap ismi vereyim. ABD doğumlu Meksika vatandaşı. M. Ene Matlock "Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türk'sünüz" diye kitap yazmış. Murat ADJİ'nin Kıpçakları okunursa tarihin nasıl saptırıldığı fark edilir.
Unutmadan Akeyev Kine'den söz edeyim. Televizyonlarda yakalanırsa izlenecek bir Türk Bilgesi. Altaylarda yaşıyor. Aynı zamanda şaman. Diyor ki biz Türkler, Marstan Altay'lara geldik. Buradan Dünyaya dağıldık.
Okuması yazması olmayan tarihçilerimiz ve siyasetçilerimizde Türk Diye Bir Irk mı var diyecek kadar soysuz.
Bu güzel yazınız bana bunları yazma fırsatı verdi. Teşekkür ederim.
Selam ve sevgiler.
Güzel bir yazı paylaşmışsınız var olun.
Bu konuda Prof. İlmiye Çığ, Rahmetli Kazım Mirşan, Servet Kabaklı gibi çok değerli araştırmacıların, ilim adamlarının da çalışmaları var. Yabancı bilim adamaları da böyle söylüyor. Anadolu'nun bir çok yerinde Göktürk Alfabesiyle yazılmış yazılar ve tamgalar da var.
Selam ve saygılarımla sağlıklı günler diliyorum.