- 299 Okunma
- 1 Yorum
- 1 Beğeni
14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜNE ATFEN
“ İŞİN SIRRI OLİN DE”
14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜNE ATFEN
DİYABET VE BEN
ÖNCELİKLE TÜM HASTALARA SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
Sinsi bir hastalık olarak tanımlanan Diyabet çoğu insanı şaşırtıyor..
Kolayı onunla dost geçinmek..
İnsan arkadaşını, dostunu iyi tanır ise, iletişimde daha bir rahat oluyor..
Diyabet demek vücut organlarının aşırı yağ tutması yani yağlanması demek.
“İşin sırrı olin de” derler ya hani, işte işin sırrı yağ dadır, yağ yemekle yağ oluşmaz kaliteli yağları(Tereyağı-Zeytinyağı) tüketiyor olmak sağlıklı olmak demektir...
İşin sırrı yağ ise ne yapacağız onu eritecek yöntemleri araştırıp yağa savaş ilan edicez, böylece tutunacak dalı olmayan yağ, vücudu terk edince, diyabetle dostluğun ilerleyecek..
Yağ yakma yöntemleri gayet belirli şeyler, hareket, uzun yürüyüşler, şekerli gıdalardan uzak durulması, sirke ve limon türüne ağırlık verilmesi, probiyotik li fermente gıdalara ağırlık verilmesi, yağ yakan çeşitli takviyeler, baharatın her türü(nane-kekik yasak), İçki-sigaradan uzak, alkol kullanımı hele bira hiç yok..
Birinci yöntem yağ idi,
İkinci yöntem ilaçlara prespektüsünü iyi okumak, diyabete neden olacağı yazılı ilaçları kullanmamalı ve diyabeti tetiklediğini doktorunuza ileterek değiştirilmeli..
Üçüncü yöntem bol protein tüketmeli,
Dördüncü yöntem yumurtayı haftada 5 adet tüketmeli..
Beşinci yöntem içindeki diyabet hastalığı korkusunu heyecana çevirip hemen ilaçlara başlamamalı, şeker ilaçları ve metforfin türü ilaçlar faydadan ziyade insanı berbat hale getiriyor..Böbrek harabiyeti hastalıklarının tek nedenleri..
Altıncı yöntem olarak ilave edeceğim şey, 8/16 yöntemi 8 saat ye 16 saat aç kal günde sadece 2 öğün ye, 3 öğün ve ara öğünler hipogisemi yi tetikliyor, daha çok acıkıyor daha çok yiyorsun buda ilaçlara bağımlı hale getiriyor..
Yedinci yöntem kan şekerini ölçünüz, kan şekeri kontrol altına alınınca, haftada bir gün açlık-tokluk ölçümü yapılabilir.. Yaşınıza göre değerlendiriniz, yaşı 65/70 üzerindeki hastaların açlık kan şekeri 140/160 aralığında olabilir, telaşlanmayınız ileri yaşın gösterdiğidir..
Sekizinci ve son olarak HbA1c düzeyini 6.5 aralığında tutmaya çalışın 3 yada 6 ayda birkan testiyle durumunuz kontrol edin. 6.5 ve altı organlara zarar vermediğininin göstergesidir..Üzeri durumları risk durmundasınız demektir, oraganlara bir kaç yıl içinde harabiyet verebilir..
Tip-2 diyabet hastası zaten beslenme yanlışları yüzünden hasta olmuştur, şifanın tek yolu ise bu yanlışları tekrar etmemek ve düzeltmektir.
Tavsiyem şudur ki biyolojik saatinizi 8/16 tıya kurun..
Bir bakmışınız ki diyabetle kol kola iyi bir dost ve arkadaşsınız..
NOT BU ANLATIMLAR TECRÜBELERİME DAYALI KİŞİSEL BİLGİLENDİRMEDİR..SADECE VE SADECE TİP -2 DİYABET HASTALARI İÇİN GEÇERLİDİR..
ÖNCELİKLE TABİ Kİ DOKTORUNUZA KULAK VERMELİSİNİZ..YUKARIDA ANLATILANLAR ÖZEL, KİŞİSEL TECRÜBEDEN İBARETTİR..
SAĞLIKLA KALIN..
Veysel Kimene
Sevda Şairi
(Kemal Yenice)
14/11/2021