Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)
NAZIM TAŞTAN Gönülden Mıs
NAZIM TAŞTAN Gönülden Mıs

MÜSLÜMANLAR

Yorum

MÜSLÜMANLAR

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

499

Okunma

MÜSLÜMANLAR

Günümüzün insanı zevke sefaya dalmış
Nurunu kaybedenler hep ziya sız kalmış
O haram yiyenler bey tül maldan çalmış
Müslümanlar şaşırdı işleri sarpa sarmış!

Müslümanlar kaloriferli sıcak odalarda gamsız ve tasasız hayat yaşarken oturdukları yerden ahkam kesiyorlar. Yorum yapıyorlar, ne kolay bir hayat değil mi? Çağımızın Müslümanları yokluk görmemiş, açlık, kıtlık görmemiş işkence göme-miş, mücadeleden, meşakkatten uzak kalmış, büyük imtihanla karşılaşmamış.

Müslümanlar olarak, İslam’ı öz nefislerimizde gerçek manasıyla yaşasaydık ülkemizin hali çok başka olurdu. Türlü bela-
lar musibetler başımıza gelmezdi. Bugünün insanları iman züğürtleri ve diplomalı cahiller, kendilerini bir şey sanıp fel-
sefe yapıp ahkam kesiyorlar, herkese kara çalıyorlar. Bu gaflet değil de nedir?

Hariçten gelen tehlikelere karşı koymak kolaydır. Tehlike içten geliyorsa, kurt gövdenin içine girdiyse, işte o zaman mukavemet güçleşir. O yüzdendir ki, Müslümanlar, canını, kanını emen düşmanlarını hasımlarını dost sanıyorlar. Müslümanlar, gerçekten dostunu düşmanını seçebilseydi, günümüzde her bir şeyler çok başka olurdu. Müslüman’ın hata yapamaya lüksü yoktur.

Cemiyetin basiret gözü körelmiş, iman kalesi tehlikeye girmiştir. Müslümanların en büyük derdi iman zafiyetidir. Müslümanlar bu dünyaya kendilerini öylesine kaptırdı ki, düştüğümüz tehlikeden
hiç birinden haberleri yok!

Şu fani dünyada mutlu ve huzurlu yaşamak imkansız hale geldi. İman ve itikadını uzaklaşanlar özelliklerini, güzelliklerini yitirdiler. İman yoksunu toplumlarla uğraşmak hiç kolay değildir.

Sakın kuru kalabalık sizleri aldatma sın! Hep umut var olunuz yeise düşmeyiniz! Bizleri İçten kemiren düşman faaliyetlerine karşı koymadıkça, Müslümanlar asla huzur göremez.

NAZIM TAŞTAN

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Müslümanlar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Müslümanlar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MÜSLÜMANLAR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL