Akıl Veren Çok Olurmuş Ama Para Veren Hiç Olmazmış
Akıl veren çok olurmuş derken, akıl vermenin bedelsiz ve maliyetsiz olmasına ilişkin olmasıdır. Yani akıl verme akıl verene bir maliyet ve külfet getirmemektedir. Düşündüğünüzü aktarmakla ilişkilidir akıl vermek. Hatta akıl verme verene fayda sağlar ki buna günümüzde danışmanlık hizmeti denilmektedir. Verdiği aklın karşılığında bir bedel talep edebilmektedir danışman. Akıl vermenin bedensel bir zorluğu yoktur, Ter akıtılmaz, efor sarf edilmez, taş atılıp kol yorulmaz.
……………………..
Akıl insanı doğruya da sevk edebilir yanlışa da. Verdiğiniz aklı kullanan kişi başına iş de alabilir veya fayda da görebilir. Sonrasında ya size kin duyabilir veya borçluluk hissedebilir.
……………………
Akıl vermek bir külfet getirmediğinden vereni çok olurmuş. Al kullan dermiş. Çünkü akıl eksilmezmiş. Vereni zorda bırakmazmış. Ancak Para veren hiç olmazmış. Al parayı kullan diyen çıkmazmış. Doğru tespit bu. Kim kime verir ki parayı. Baba evlada, ana oğula bile vermez. Kardeş kardeşe dahi vermez.
……………………..
Söz o sebeple her akıl verenin aklını kullanma, ona göre yol alma manasındadır. O akıl sizi azdırabilir, şaşırtabilir, yoldan çıkarabilir, yanlışa sürükleyebilir. Akıl veren çok istiyorsa para versin. Derdinize çözüm olsun. Sorununuzu çare bulsun. Ancak iş para vermeye gelince kimse buna yanaşmaz. Al şunu işini gör demez.
Kemal GÜL
09.11. 2021
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.