- 182 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
KUR'AN'DAKİ GERÇEK ŞERİAT
Şeriat kelime anlamı "yol" demek olup Kur’an’a bakarak bir Müslüman nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlar. Allah haramları kesin hükümlerle Kur’an’da yasaklamış olup ayetleri kendi istekleriyle yorumlayıp tefsir yapanlar Allah’ın Kur’an’da helâl kıldığı şeyleri bile haram kılmaya kalkışmışlar ve asırlardır helâl olan şeyler bile tefsirler ile hadisler sebebiyle haram kılınmıştır. Kur’an şeriatı demokrasiyi şart koşmakta olup Müslüman’ın modern, bakımlı, kültürlü, tüm fikirlere saygılı ve sevgi dolu olmasını, akıllı olmasını gerektirmektedir. Şu anda Dünya üzerinde gerçek bir şeriat ülkesi bulunmayıp şeriat ülkesi olduğunu iddia edenler Kur’an’ın değil müşrikler ve münafıklar tarafından uydurulan hadislerin şeriatına göre yönetilmektedirler.
Her iki şeriatı karşılaştıracak olursak;
1) Kur’an şeriatıyla yönetilen bir ülkede insanlar bilgili olur. Fakat hadis şeriatıyla yönetilen bir ülkede insanlar bilgiye ve bilime kapalı olup tek bildikleri kuruntular ve kendilerine söylenenler olur. Takkiyyüdin bin Mehmed gibiler rasathane yıkar Ahmed Muhtar Paşa gibiler namaz saatleriyle oynar.
2) Kur’an şeriatıyla yönetilen bir ülkede insanlar eğitimli olur fakat hadis şeriatıyla yönetilen bir ülkede kadınların eğitim görmesi doğru bulunmaz sadece evde çocuk bakmaları kendilerinden beklenir.
3) Kur’an şeriatıyla yönetilen bir ülke mutlu olup kendisine yas’ı(üzüntü, keder ve ağlamanın) haram olduğunu bilir. Hadis şeriatıyla yönetilen bir ülkede ağlamanın doğru olduğu ve Kur’an okunduğu zaman ağlamak gerektiği ağlanamıyorsa ağlıyormuş gibi yapmak gerektiği söylenir.
4) Kur’an şeriatıyla yönetilen bir ülkede Süleyman kıssasında Elçi Süleyman’a heykeller yapıldığı bilindiğinden sanata ve estetiğe önem verilirken hadis şeriatıyla yönetilen bir ülkede resim ve heykelin haram olduğu söylenir.
5) Kur’an şeriatıyla yönetilen bir ülkede Ali İmran Sûresi 103. ayeti gereği birliğe önem verilirken hadis şeriatıyla yönetilen bir ülkede ihtilafta rahmet olduğu iddia edilir.
Kur’an şeriatıyla hadis şeriatı arasındaki çelişkiler sadece bunlar olmadığı hâlde 5 tanesiyle konuyu kapatalım.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.