- 233 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Tiyatrocu hocalar ve sahte mürşidler..
Tiyatrocu hocalar ve sahte mürşidler...
Her şeyin sahtesi var hocanın da...şekil var öz yok...
Tiyatrocu hocalar ve sahte mürşidler...
Neden tiyatrocu dedim...İşte ayet..." Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz?" "Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır."(Saff/2-3)
İman her mü’minde aynı değil..."Eğer hakikatleri kesin delilleriyle bilirseniz, elbette cehaletin o benlik hallerini anlayıp tanırsınız."(Tekasür/5-6)
"Ardından O’nu aynel yakîn görüp anlayacaksınız. " (Tekasür/7)
Evet...iman eyleme haline fikrine etki ediyor mu...
Her varlık ilmin sonsuz sayfalarıdır.
Kişinin Hakkı kesin delilleriyle bilmesi, kâinattaki matematiksel sistemi, fiziksel, kimyasal, biyolojik işleyişi idrak etmesiyle mümkündür...
İlmel yakîn,Aynel Yakîn,Hakkâl Yakîn boyutunda varlığı algılamayan mürşidliği kakketmiyor...şekil var öz yok...
Bir de sahte ruhbanlar var...ruhbanlığı seçmiş ama gizliyor günahları...dünyayı seçmiş aslında...çıkarcı dolandırıcı aslında...Ruhbanlıkbir çk sevab yolunu yasaklamaktır...evlense daha büyük ecirler alacakken evlenmez...
Evet...Bir göz Doktoru düşün ...O doktorun gözü anlamak için gözü hücre hücre incelemesi İlmel Yakîn boyutudur.
Gözün görme sırrına ve tüm gözlerin aynıyla birbirine benzemesine Aynel Yakîn boyutudur.
Gözü oraya takan kimdir,o gözden görme tecellisi kime aittir hakikatine ulaşmasına Hakkâl Yakîn boyutudur.
Evet...bu hakikatleri aşkla, sadâkatla idrak etmeye,çalışırız...Kör köre rehber olmaz...emekler boşa gider güvenler boşa çıkar...
Evet...İlm-ül-yakîn, ilimle bilmek,
Ayn-ül-yakîn, gözle görerek bilmek,
Hakk-ul-yakîn, her şeyi ile bilmek, vakıf olmak demektir.
Evet...Tasavvuf ehlinin, eserden müessiri, yani işi görerek, bunu yapanı keşf ile anlamasına (İlm-ül-yakîn) denir. (Mektubat-ı Rabbani c.3, m.39)
Evet...Cennete ve Cehennemin varlığı yakîn olarak bilinirse, buna (İlm-ül-yakîn), meleklerin bildiği gibi, bizzat müşahede edilerek görülürse, buna da (Ayn-ül-yakîn) denir. Dünyada yapılan kötü işlerin ahirette karşılığının Cehennem olduğu, böyle ilm-i yakîn ile bilinir.
Cehenneme atılmak hakkel yakin dereceinnde eylemlerimiz hallerimiz fikirlerimize etki etmeli...Sahte mürşidin iman problemi var...saltanatı seçtiler kilise gibi...günah çıkarıp ceb dolduran papazlar gibi şefaat satıyorlarr...ama şefaatin kaynağı da Allah...cenneti ve cehennnemi yalanlamayan böyle mi olur hiç...işte ayet..."Ama yalanlayıcı sapıklardan ise; kaynar sudan bu ziyafet ve cehenneme atılma var. Kesin gerçek budur işte " (Vakıa/91 -95)
Evet...Tiyatrocu hocalar ve sahte mürşidler...kilise kadar zararlı insanlık için...
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.