Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
Ke
Kemal SEYFİ

İstinat İsnat Tesanüt

Yorum

İstinat İsnat Tesanüt

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

291

Okunma

İstinat İsnat Tesanüt

İstinat dayanma, kuvvet alma, yardımlaşma demektir. Arka almadır. Sırtını sağlam yere vermedir. Tesanütün anlamıda istinattan farksızdır. Burdaki fark karşılıklı dayanma, birbirine destek olma, güç kuvvet vermedir. Bir imece yapılanmasını tesanünüdün anlamı ile örtüştürmek mümkündür. Oysa bir bahçe duvarı veya heyelana karşı inşa edilen unsur istinada örnek teşkil edebilir. Çünkü burda göçüğü engellemek adına dayanak olma sırt verme durumu vardır. Sözcüklerin gerçek yazılışları tesanüd ve istinaddır.
...

Geleneğimizde tesanüd günleri vardı. Özellikle tesanüd adı altında organize edilmekte ve bu günde insanlar karşılıklı yardımlaşmakta, birbirinin işini kolaylaştırmaktaydılar.
...

İsnatsa olmayan bir şeyi bir başkasına yüklemek, yıkmaktır. Yani suç isnat etmek, zan altında bırakmaktır. Boşu boşuna yakmak, masuma kıymaktır.


Kemal SEYFİ
11.09.2021

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İstinat isnat tesanüt Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İstinat isnat tesanüt yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İstinat İsnat Tesanüt yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.