Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
el
elbistan

Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli

Yorum

Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

322

Okunma

Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli

Dinimizin, kültürümüzün, töremizin özünde olan; devlete olsun şahsa olsun verileni, hibe edileni, al harca denileni kimsenin bilmemesi gerekir. Eğer verilen vereni bilir tanırsa ona karşı eziklik ve mahcubiyet duyar veya tam tersi olur minnet duyar. Hem ahlaki de değildir bu durum. Veren eli alan elin bilmemesi gerekir. Ancak günümüzde tam tersi olmaktadır. Verme işi davul zurnayla yapılmaktadır adeta. Tüm ahaliye ilan edilmektedir. Kime ve hangi adrese ulaştırıldığı elaleme duyurulmaktadır.
....

Gizlilik diye bir prensip vardır. Hayır da gizlidir şerde. İbadette gizlidir kabahatte. Düstur bu olması gerekirken tam aksi yönlü uygulamalar insanı rahatsız etmektedir. Denilir ki hayır aleni yapılırsa, bu açıktan ve aşikar iletilirse teşvik edici olur; başkaları da bundan etkilenir, elini açar servetini saçar.
....

Doğru olan hiç bir vatandaşımızı yardıma muhtaç konuma düşürmemektedir. Eğer buna gücünüz yetmiyorsa devlet eliyle ulaştırılmalıdır. Kurumsal olmalıdır yardımlaşma. Sana bana ona kalmamalıdır. Hayırsever hayır mı işlemek istiyor bunun türlü türlü yolu vardır. Kendisi devlete verecek, devlet ihtiyaç olana ulaştıracaktır. Ulaştırma gerçek ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılacaktır. Çok muhtaç olup ancak çok onurlu olan insanlar bunu açıkça dile getiremiyorlar. Alanların önemli bir bölümü ise yaygara kopararak, bir yerle yetinmeyerek, ne elde edersem kardır düşüncesiyle hareket ederek alıyor. Fırsatı ganimete çeviriyor.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL