Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
AYRIKOTU
AYRIKOTU
@ayrikotu1

ACI BAKLAVA

27 Temmuz 2021 Salı
Yorum

ACI BAKLAVA

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

525

Okunma

ACI BAKLAVA

ACI BAKLAVA

ACI BAKLAVA

Siz hiç varken varlıktan, birden yokluk uçurumuna tepetaklak düştünüz mü?
Biz düştük canlar hem de öyle bir düştük ki!!!
Tutunacak dal bulamadan karanlıkta dipsiz bir uçurumda yuvarlanıp durduk.
Ortaokul yıllarımda başlamıştı her şey.
Annemle babam bizlere pek bir şey yansıtmamaya çalışıyorlardı ancak...
Yediğimizden içtiğimize giydiğimize kadar her şeyimize yansımaya başlamıştı.

Ortaokulda en sevdiğim ders matematik idi. Rakamlarla aram çok iyi idi.O ders bana eğlenceli bir bulmaca gibi geliyordu. Hele de öğretmeni derste takip ettiğim an kanatlanıp uçuyordum.
Bazı günler okul ile evin arası çok uzak olduğu için eve gitmiyordum. Ekmek arasına koyduğum bir şeyi orada yeyip ders çalışıyor veya kitap okuyordum.
Bir gün babası gardiyan olan bir arkadaşım kendisini biraz çalıştırmamı rica etti. Havuz problemleri ona zor geliyor imiş. "Olur tabi ki bana da konu tekrarı olur hem" dedim.
Anlattım bir kaç soru çözdük. Konuyu anlamıştı. "Ders zili çalmadan yemeklerimizi yiyelim "dedi.
Birlikte okulun bahçesindeki tepeye çıktık.
Ben kendime hazırladığım salçalı ekmeği çıkardım. O ise güzel bir beslenme çantası içinde getirmiş olduğu lahmacun ve baklavayı çıkardı.
Bana da uzattı. Alıp yiyemedim.
"Benim yemeğim var.Hem ben sana karşılık veresin diye yardım etmedim ki" dedim. Yemeğini yedi. Baklavanın bir dilimini ısrarla bana verdi. Düşünüyordum ben bu baklavayı yersem hem kardeşlerime hem de hasta babama haksızlık etmiş olacaktım .Geri uzattım. "Istemiyorum "dedim. Yutkunarak geri verdim.
Arkadaşım çok şaşırmıştı. "Neden" diye sorunca ağlayarak anlattım "biz evimize artık böyle yiyecekler alamıyoruz babam hastalandı. Şimdi ben bunu yersem babama yazık olmaz mı " deyip gözyaşlarına boğuldum.
Arkadaşım da yemeyi bıraktı. Sustu. Benim sakinleşmemi bekledi. O arada zil çaldı."Sana borcum var ama "dedi.
"Kimseye konuşmamız halkında bir şey söylemezsen ödeşmiş oluruz"dedim.
Koşarak elimi yüzümü yıkadım. Derse geçtik. O andan sonra her şeyi unuttum. Kendimi derslerime verdim.
Haftasonu arkadaşım annesi ve babası ile birlikte bizim evimize ellerinde bir paket baklava ile birdenbire çıkageldiler.
O an başımdan aşağıya kaynar sular döküldü sanki..
Babama,derste kızlarına yardım ettiğim için teşekküre geldiklerini söylediklerinde babam " Bunu kızım karşılık için yapmaz. Yaparsa da anlamı kalmaz zaten" deyip onları paketleriyle birlikte geri gönderdi.
Onlar gittikten sonra ben babamın bana kızacağını düşünerek epey bekledim. Babam asla o konuyu bir daha açmadı. Ancak o hasta haline hiç yakışmayan bir azimle çok çalıştı. Son nefesini verdiği güne kadar bizim için mücadele etti.
Bizlerin onun gibi mert ve çalışkan olduğunu göremeden genç yaşında bu dünyadan ayrıldı.
Ben o günden bu yana o bir dilim şöbiyet baklavanın neden o kadar yüreğimi acıttığını düşünür dururum.

KARDELEN(Ayrıkotu)
27.07.2021
Tülay Sarıcabağlı Şimşek
Dinar/Afyonkarahisar

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Acı baklava Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Acı baklava yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ACI BAKLAVA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ŞÜKRÜ ATAY
ŞÜKRÜ ATAY, @sukruatay
27.7.2021 23:43:51
10 puan verdi
Anlam dolu ancak yaşayan bilir türünde hüzün veren duygularla yaşanmış bir hikayesi olan ibretlik bir paylaşım için kutluyorum tebrikler efendim.
Mekânı cennet olsun inşallah saygıdeğer babanızın.
En derin selam ve saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.