Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
M. Barış ÇETİN
M. Barış ÇETİN
@m-baris-cetin

Adam Kayırma

8 Temmuz 2021 Perşembe
Yorum

Adam Kayırma

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

647

Okunma

Adam Kayırma

Akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık.
Akraba ve yakınların bir işletmede işe alınması şeklinde ele alınmaktadır.
İnsanlar arasında bir iş ya da bölüşüm yapılırken, kasıtlı olarak içlerinden bazılarının lehine sonuçlar doğuracak işlemler yapmak.
Bir iş girerken, kasıtlı olarak içlerinden bazılarının lehine sonuçlar doğuracak karar vermek.
Bir işte, kasıtlı olarak içlerinden bazılarının lehine sonuçlar doğuracak işlemler yapmak.
Akraba ve yakınlarına bir işte, kasıtlı olarak içlerinden bazılarının lehine sonuçlar doğuracak işlemler yapmak.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Adam kayırma Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Adam kayırma yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Adam Kayırma yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.