- 442 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
M. Sadık Medin'e bir Ödül daha verildi.. / Hikmet OKUYAR
’’ Okuma Seferberliği ’’ etkinliklerine ’’ Türkiye Okuyor ’’ Okuyar diyerek Türkiye Sevdası kapsama alanında doğrudan yüzde yüz katkıda bulunmak özlemlerimizle tertiplediğimiz; 24. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması irtibatlı olarak; 2021, Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Türk Dünyası Türkiye Sevdası Güzel Sanatlar Öncüsü Canlardan bir Sembol İsim M. Sadık Medin duyarlılığna; şiir yorum hikaye resim fıkra tasarımları güzelliğinde; Şebingülü Sunumlarımla Tebrikler, Teşekkürler.. Nice nice sağlıklı kutlu ödüllere..Tireli Şiir Yordumcusu, Şiirli Hikaye ve Fıkra Tasarımcısı, Köşe Yazarı, Ressam Şair M.Sadık Medin; Tirebolu Çayı ve gofret ikramından sonra Ödül Şeref Serlevhasını İstanbul Fatih Silivrikapı’a teslim aldı..
M.Sadık Medin Tarzı Kültür Sanat Ürünleri ödül teslimatlarıyla kalmayacak; ...
...Şebinkarahisar Akşamları da yorumlarla sunulacak; 1001 İsim 1001 Eser Okuyar Karma Sanat Sergisi etkinliklerimizle de daha çok tanıtılacak ve kitle iletişim kanalları ile daha geniş hayran takipçi Canlara eriştirilecektir..
*
Hikmet Okuyar
Şüsiyad Başkanı,
Azerbaycan Şebinkarahisar Kadim Dostluğu Halk Şairi
Şebingülü Bahçeleri Kurucusu..Türkiye Sevdası proje Sahibi..
...
2021, Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Tireli Şair M. Sadık Medin Tarzı Şiir :
...
BİR TÜRLÜ.. / M. Sadık Medin
*
Bir sigara bir de çaya mahkûmuz..
İçmesek bir türlü içsek bir türlü.
Az kuru az pilav, yemek tutkumuz..
Yemesek bir türlü yesek bir türlü…
*
Üç kuruş maaşa razı hayatlar,
Balık bize baka baka bayatlar;
Yengeç gibi hep yan çizer ahbaplar..
Sevmesek bir türlü sevsek bir türlü.
*
Bürokrasi kaş altında göz arar,
Hal-hatırı yarım ağızla sorar;
İşin düşse iter-kakar hep kovar..
Kaçmasak bir türlü kaçsak bir türlü.
*
Mevzuat karşında aşılmaz kale,
Hücumların boşa çıkar nafile;
Donkişot’un kapıldığı o yele
Uymasak bir türlü uysak bir türlü…
*
Mâli hülyalarla geçer ömrümüz,
Rüya eker rüya biçer uykumuz;
Savruldukça çöle düşer yolumuz,
Düşmesek bir türlü düşsek bir türlü…
*
Kürkle şalla ziyafete konarız,
Her makama her mevkie tüneriz ;
Şan şöhrete, paraya da doyarız..
Doymasak bir türlü doysak bir türlü.
*
Dayı varsa tüm kapılar açılır,
Nice Karun hazinesi saçılır;
Yükseklerden uzaklara uçulur..
Uçmasak bir türlü uçsak bir türlü…
*
Ülkenin hâlini bizden sormazlar,
Üç beş sene geçsin hele demezler;
Düşümüzü hayra karşı yormazlar..
Görmesek bir türlü görsek bir türlü.
*
Uzun lafın kısasını diyelim,
Helali haramdan ayırt edelim;
Bu dünyadan Yunus gibi gidelim..
Gitmesek bir türlü gitsek bir türlü…
*
M . Sadık MEDİN
T i r e / İZMİR
...
KISA ÖZ GEÇMİŞİNDE : MEHMET SADIK MEDİN (İlhami)
...
Mehmet Sadık Medin, İzmir/Tire’de 14 Aralık 1947 tarihinde doğdu. İlkokul öğrenimini 1960 yılında Tire Atatürk ilkokulu’nda tamamladı. Aynı yıl yapılan resim yarışmasında birincilik kazandı. Tire Ortaokulunda okurken Türkçe Öğretmeni Faik Berker’den etkilenerek edebiyata merak sardı. İzmir Namık Kemal Lisesinde üç yıl öğrenim gördü. Edebiyat öğretmeni Fuat Edip Baksı’nın teşvikiyle şiirler yazmaya başladı.
Namdar Rahmi Karatay, Neyzen Tevfik, Şair Eşref, Yunus Emre, Kaygusuz Abdal ve geleneksel halk edebiyatının ünlü şairlerinden beslendi. Ayrıca Akbaba dergisinde Necdet Rüştü Efe, Mukadder Özakman, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Orhan Seyfi Orhon’u takip etti.
Şiir dışında karikatüre de yöneldi. İzmir’de yayımlanan Ege Telgraf, Ege Ekspres, Yeni Asır ve Demokrat İzmir gazetelerine çizdiği karikatürleri götürdü. En son gittiği Demokrat İzmir Gazetesi’ nde Attila İlhan’la tanıştı. Klişeler pahalı olduğu için ofset baskı tekniği İzmir’e henüz gelmediğinden karikatürlerini hiçbir yerde yayınlatma imkanını bulamadı.
Vatani görevini yaptığı Ezine’de bazı şiirlerini yazdı. Askerlik dönüşünde Tire Vergi Daire’sinde önce tahsildarlık daha sonra vergi memuru olarak görevlerde bulundu. Daha sonra görev yaptığı Malmüdürlüğü milli emlak memurluğundan 1998 yılı şubat ayı sonunda emekliye ayrıldı. Sadık Medin evli iki çocuk babasıdır.
12 Eylül sonrasında ara verdiği şiir yazma serüvenine 1986 yılında tanıştığı Turgut Reşadi Baba sayesinde tekrar başladı. Emekli edebiyat öğretmeni Cavit Yıldırım’la 1994 yılında tanıştı. Şiirleri, Radyo Show 94’te Cavit Yıldırım tarafından “Edebiyat Şöleni” proğramında okundu. 1998 yılında Ödemiş’te yayımlanan Küçük Menderes gazetesinde altı ay boyunca Çarşamba günleri “Simetri” başlıklı köşesinde yazdı. Ödemiş’te yerel bir televizyon kanalı olan ÖRT’de 1999’da Melih Erakalın’ın sunduğu “Çay Bahane Sohbet Şahane” proğramına katılıp şiirlerini okudu. Aynı yıl Tire’de çıkan “Tire Haber” gazetesinde “Duyuşlardan Deyişler” başlıklı köşesinde altı ay boyunca haftalık makaleleri yayımlandı.
Mehmet Sadık Medin 2000 yılından bu güne kadar Büyük Tire gazetesine kısa öyküler yazmakta olup şiirleri de zaman zaman yayınlanmaktadır. İstanbul’da ulusal yayın yapan TGRT FM radyo istasyonuna konuk olan şair, Av. Zehra Birsen Yamak’ın “Yürüyen Merdiven” şiir proğramında dokuz mart 2007 tarihinde şiirlerini okudu.
Lise öğrenimine ara verdiği yıllarda, İzmir’de tabelacı ustaların atelyelerinde tabela yazmayı öğrenen şair İzmir Enternasyonal Fuarı’nda standlarda çalışmış, 1969 yılı Sonunda İstanbul Emirgan’da Şerifler Yalısı restorasyonunda bir ay boyunca kalem işçiliği (nakkaşlık) yapmıştır.
Şair geleneksel şiirden beslenen ancak taklitten sakınan bir şiir anlayışına sahiptir. Sadık Medin’e göre yazdığı şiirlerde kelimelerin izdivacı söz konusudur. Bir şiirde musiki, anlam ve bütünlük mutlaka olmalıdır. Uyaklı, ölçülü şiir yazmak adına anlamsız, musikisiz şiirler yazılmamalıdır. Serbest şiirlerde dahi en azından iç uyaklar bulunduğunda şiir daha da sevilip beğenilir hale gelmektedir. Kelime sonlarında aruzdaki sese benzer açık kapalı hece bağlantılarını yakalamak her şairin harcı değildir. Her güzel şiir özünde mutlaka bir armoni barındırır… ( Cüneyt Tanyeri- Kasabadan Esinti )
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.