Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
Hikmet Okuyar
Hikmet Okuyar
@hikmetokuyar

Sevim Çevirici, Şiire Üstün Hizmet Ödülü alacak / Hikmet OKUYAR

23 Haziran 2021 Çarşamba
Yorum

Sevim Çevirici, Şiire Üstün Hizmet Ödülü alacak / Hikmet OKUYAR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

451

Okunma

Sevim Çevirici, Şiire Üstün Hizmet Ödülü alacak / Hikmet OKUYAR

Özel Yetenekleri, tasarımları, üretimleri, sunumları, yorumları, güzel sanatlar öncülüğü, etkin saygın etkin ve yaygın paylaşımları ile
Süper Kaynak Eser Muhteşem Proje Türkiye Sevdası kapsamlı, 24. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması irtibatlı olarak ; 2021, Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Sevim Çevirici’ye tebrikler teşekkürler Daha süper başarılar..Nice nice süper ödüllere..
Sağlıkla..Gönül Seferberliği, Üretim Seferberliği duyarlılığımızla..
Şebingülü Sunumlarımla.. Hikmet Okuyar Şüsiyad Başkanı,
...
Sevim Çevirici Tarzı bir Şiir Örneği.. :
TUTUKLU KALDIM.. / Sevim Çevirici

Hüznüm gözlerimde asılı kaldı.
Aşkım dağ oldu kalbime sığmadı.
Beni acımasız dertlere saldı.
Kader tam yüzüme gülecek derken,
Ansızın seni elimden aldı.

Gel desem çağırsam gelir misin.
Yine eskisi gibi beni yürekten sever misin.
Seni nasıl özlediğimi hisseder misin.
Kalbim sende, gözüm yollarda kaldı.

Bu yürek bu yükü taşıyamaz artık.
Her gün ağladım, hicrana dalıp,
Kapımı tüm aşklara kapatıp,
Hayaline sarılıp ummana daldım.
Bu mutsuz dünyamda,
...ben sende tutuklu kaldım.

Sevim Çevirici.
08.09.2019. Karşıyaka / İZMİR
...
Öz Deyişinde Sevim Çevirici Kimdir ?
*
Aslen Aydın’ın Kuyucak ilçesindenim. Ailecek 16 yaşımda İzmir’e taşındık. Namık Kemal Lisesi Edebiyat bölümü mezunuyum. Maliyeden emekliyim .Edebiyata, şiire, müziğe, güzel sanatlara ilgim ve çalışmalarım, kendimi yetiştirmem, küçük yaşlarda başladı. Devam etti ve hala edebiyat dalında kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Okumayı çok severim. Her türden ve sayısız kitap okudum . Bunlara gazate dergi mecmua bilimsel kültürel eserler, şair yazar edebiyatcı ressam heykeltraş hayatlarını anlatan kitaplar dahildir. Türk ve yabancı klasik ödüllü romanların koleksiyonunu yapıp okumak hobimdir. Şiir yazmaya lisede başladım. Alt yapısı ortaokuldayken, ünlü şairlerimizin şiirlerini derleyip okuyarak, bende şiir sevgisi, ilgisi başladı. Bir kız bir erkek iki evladım var. İkisi de sanatçı. Kızım ressam ve Milli Eğitimde resim öğretmeni. Oğlum yüksek lisanslı, ödülleri olan bir heykeltraş.
Hala şiir yazmaya devam ediyorum. Şiirin Ruhu Edebiyat, şiir grubu adıyla şiir etkinlikleri yapıyorum düzenli olarak. Etkinliklerimde ünlü edebiyatcı, şair, ozanlarımızı tanıtıp eserlerinden örnekler veriyorum. Şair, şiir yorumcu arkadaşlarım ve ben şiirlerimizi okuyor ve araya müzik aşkımızı da katarak ruhumuzu doyuruyor, gönlümüzü dinlendiriyoruz bu zor hayat koşullarında. Kitap bastırma imkânım olmadı henüz. Sadece İzmir Şiir Akşamları, şiir antolojisinde bazı şiirlerim yer aldı. Halen İzmir’de yaşıyorum. Müzik olmazsa olmazımdır. İki enstrüman çalıyorum. Türk müziği korolarındayım. Korist ve solist olarak faaliyet gösterdim. Pandemi dolayısıyla koro çalışmalarımıza ara verdik ama ben evimde her gün 3 saat kadar müzik, bağlama , org çalışmalarıma aksatmadan devam ediyorum.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevim çevirici, şiire üstün hizmet ödülü alacak / hikmet okuyar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevim çevirici, şiire üstün hizmet ödülü alacak / hikmet okuyar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevim Çevirici, Şiire Üstün Hizmet Ödülü alacak / Hikmet OKUYAR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.