Korkusuzca söylenen bir "hayır" sırf başkalarını memnun etmek ya da zorluklardan kaçabilmek için söylenen bir "evet"ten çok daha iyi ve daha etkilidir. gandhi
yön
yön

OĞLÜM

Yorum

OĞLÜM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

892

Okunma

OĞLÜM

Oğlum, Türkiye’de görüşeceğin kızın başkalarının etkisinde kalarak karar verme. Oğlum, sen çok seviyoruz biliyorsun seni, üzecek her şey bizi, anne babayı da derinden üzür. Ancak sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz olur, o yüzden ne istersen iste, Allah’tan hayırlısını iste.

Benim söylediklerim sana nasihat olsun, sözlerim havada kalmasın. Beni hep şöyle dua ediyorum, sen de öyle dua et: ALLAH’ım, sana inandım, sana sığındım. Benim istediğim değil, benim için ne hayırlı ise onu ver. Beni azmış, sapmışların yoluna değil, nimet verdiğin yüce maksadına layık kullardan eyle.

Sen sakın bilerek, bilmeyerek büyük konuşma. Eğer dersek ki ben eşimi böyle kapalı istiyorum, çocuğum şöyle olsun, kızım olursa böyle kapalı istiyorum, ancak Allah’a karşı isyankar olursun, hiç bir şey istediğin gibi gitmez.

Bak, ben Allah’tan kızım olsun ya da oğlum olsun demedim. Allah’ım, bana kız, erkek fark etmez, benim için hayırlı olan ne ise Allah’ım, onu nasip et. Bak, Allah’ım bana kitap gibi tertemiz çocuklar verdi, çok şükürler olsun. Ve arkamda duracak tertemiz bir eş ve anneniz nasip etti, Elhamdülillah.

Saçını kapatmakla Müslüman olunmuyor, sen içinde taşıdığın yüreğin güzelliğini keşfetmeye bak. Hiç kimsede anne baban kadar sana üzülmez. Ben çok gördüm, evde başını kapatıp sokağa çıkınca başörtüsünü çantasına atanları gördüm, görüyoruz ve arkadan alay ediyorlar. Böyle olmasın, sen istemesini kapalı istiyorsan sana demezler mi önce: "Gücün yetiyorsa anne ni, ablanı kapat, onlar modern giyinsin, ben kapalı"?

Oğlum, bunlar yanlış, sana kurban olurum, sen üzülürken ben ölürüm. Bak, ağlayarak yazıyorum. İllahi bu kız olsun, edemiyorum, yanlış anlama. Seni sevecek, yoklukta, varlıkta senin arkanda dimdik duracak, evine bağlı, kocasına saygılı olsun, her şey çok güzel olur.

Allah yar ve yardımcı olsun, bu mektubumu okuyana ve dinleyenlere Allah’ın selâm ve rahmeti üzerinize olsun.

Baban yaşar 14/6/2020

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Oğlüm Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Oğlüm yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OĞLÜM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL