Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
figen  yılmaz
figen yılmaz
@figenyilmaz

Sevgi

4 Nisan 2021 Pazar
Yorum

Sevgi

2

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

484

Okunma

Sevgi




Nasıl da güçlü bir duygu... Aşkın daha munis ifadesi... Gerçek anlamıyla sevildiğini hissetmiş bir insan sizce çevresine zarar verebilir mi? Adaletsiz, vicdansız, erdemsiz, aç gözlü, doyumsuz biri olabilir mi? Sevgi maskesi altında kıskançlığın zehirli tohumlarını etrafına saçabilir mi? Hiç sanmıyorum. Başımıza ne geliyorsa sevgi eksikliğinden geliyor. Öyle bir eksiklik ki bu, adeta kanadı kırık oluyor insanın. Rüya dolu balonlarımızı gökyüzüne salamıyoruz.

Taş kalpli, ruhsuz diye adlandırdığımız insanlar bile içten içe sevgi için yanıp tutuşuyor. Hayvanlar, hatta çiçekler bile sevildiğini anlayınca bir başka oluyor.

Bütün insanlar masum doğuyor. Zaman geçtikçe o masumiyet sevgisizliğin, eğitimsizliğin ve zorlayıcı hayat şartlarının doğrultusunda yavaş yavaş kirlenmeye başlıyor. Bir de bakmışız ki o masum bebekler birer canavara dönüşmüş. Ne kadar ürpertici ve üzücü değil mi?

Ah! Keşke sevgi uçaktan atılan yardım paketi gibi kolay bir şey olsaydı. Keşke sevgiden insanların gözleri kör olsaydı da her şey sevgi gözü ile görülseydi ve kötülük etrafa kök salmasaydı.

Sevgi, imkânsızı imkânlı kılar, yapılmaz denileni yaptırır.

Sevgi, kendinden önce, sevdiğini sevmektir. Kendini de sevgili için esirgemektir. Şair, şu beyti ile bunu ne güzel izah ediyor:

Can için cananın seven canın sever
Canan için canın seven cananın sever

Sevgi; çok can yakan zamanlarda bile belki kalpten vurmaktır ama asla sırttan vurmak değildir.

Sevgi, saygının ikiz kardeşi... Ama daha candan, daha sıcak, daha içten, daha kucaklayıcı, daha sokulgan... Sevgimizi göstermek için büyük laflar etmeye, dönülmez sözler vermeye, hediyeler içinde boğulmaya gerek yok. İnsan gururuna, onuruna leke getirmeyelim, emeğimizi esirgemeyelim, zaten çevremize en büyük sevgiyi göstermiş oluruz. Ne demişler, hediyenin ne olduğu önemli değil, nasıl verildiği önemlidir. Siz beni anladınız...

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevgi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevgi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevgi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
etkin gs
etkin gs, @etkings
4.4.2021 20:26:44
10 puan verdi
Hep saygı sevgiden bahsederiz küçüklerimize onlarda unutuyor hayatı yaşayıp gördükçe bence saygı ve sevgiden önemli güiven duygusudur.
Etkili Yorum
Billur T. Phelps
Billur T. Phelps, @billurt-phelps
4.4.2021 20:16:58

İşte bunun kazanılması dahi eğitime dayanıyor. Eğitimli, görgülü yetişmiş annelerin elinde büyüyecek çocuklar lazım dünyaya.

Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
4.4.2021 19:07:07
Beğeni:
2
İzlenme:
484
Yorum:
2
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.