Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Ke
Kemal SEYFİ

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var

Yorum

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

328

Okunma

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var

Birlikten kuvvet doğar anlamında bir sözdür. Tekken, yalnızken, azken olduğundan daha fazlasıdır birlik. Sayıca fazla olunduğunda, güç ve imkan birleştirildiğinde daha iyi neticenin alınabileceği vurgusudur.
...................................................................

Birlik ve çokluk derken nitelikli olan yalnız. Sayıca olan değil. Niceliksel değil. Niteliksel olanın niceliksel olanı birleştirerek, bir araya getirerek daha önemli imkan ve pozisyon edinilmesidir. Sayısız örnekleri vardır bunun.
.......................................................................

Çevreyi ve dünyayı izlediğimizde rahatlıkla görebiliriz. Organize birlikteliklerin nelere hakim ve nerelere hükmettikleri bilinmektedir.
.......................................................................

Zayıf ve güçsüz olunduğunda alınacak mesafeyle, birlik olunduğunda alınacak yol ve mesafe arasında ciddi farklar vardır.
......................................................................

Güç oluşturmak için de birlik olunmalı, güçlüyü bozguna uğratmak için de. Bu ekonomik, siyasi ve sosyal hadiseler için geçerli olan bir kuraldır. Ailesel, toplumsal ve ülkesel boyutludur.
........................................................................

Birliğimizi kotuyalım, gücümüzü hep diri tutalım. İleriye umutla bakalım.


Kemal SEYFİ
08.03. 2021

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir elin nesi var iki elin sesi var Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir elin nesi var iki elin sesi var yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL