Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
Ke
Kemal SEYFİ
@kemalseyfi

El Elin Eşeğini Islık Çalarak Ararmış

21 Şubat 2021 Pazar
Yorum

El Elin Eşeğini Islık Çalarak Ararmış

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

322

Okunma

El Elin Eşeğini Islık Çalarak Ararmış

Bu bazen "El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış." ifadesiyle de yazılır söylenir. Yöre yöre değişebiliyor. Kendi yöremizde ıslık çalarak ifadesi yaygın kullanım şeklidir.
......................................................................

Elbette en yakıninız bile olsa hiç kimse işinizi sizin kadar takip etmez. Mesele yapmaz. Sonuç alınsın diye uğraş vermez. İlgileniyor gibi yapar. Size hissettirir. Yakın plan yapar. Görüş alanınıza girer. Tam aksi de olabilir. En az sizin kadar sorumluluk duyabilir. Kendi işi gibi görebilir. Ancak münferittir bu, nadirattandır. İnsanın sorumluluk duygusuyla ilgilidir. Size bakış açısıyla alakalıdır.
........................................................................

Genel yaklaşım tartışma konusudur burda. Adam eşeğinizi arar ama ıslık çalarak, türkü söyleyerek yani keyfinden zevkinden ödün vermeyerek, hatta bunu eğlenceye dönüştürerek, tat ve haz alarak arar. Bunu bilelim. Buna göre hareket edelim.
.........................................................................

İşe kendiniz hakim olacaksınız. Kendi sorumluluğunuzda yüruteceksiniz. Kolay kolay başkalarına emanet etmeyeceksiniz. Başkaları da kendiniz kadar mesuliyet üstlenir diye düşünmeyeceksiniz.
.........................................................................

Yoksa ne olur. Neticesi nereye varır. Ne kazandırır ne kaybettirir düşünelim. Bu söylenenlere uymazsanız eşeğinizi kaybeder, arar arar bulamazsınız. Eşekten kasıt maiyetinizdekileri, sahip olduklarınızı. Bu varlıksal olur, somut veya soyut olur, maddi ve manevi olur, her ne olursa olsun kendi işinizi kendiniz görün, başkalarına fazla güvenmeyin, her şeyinizi emanet etmeyin, sonuç verir diye düşünmeyin.

Kemal SEYFİ
22.02.2021

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
El Elin Eşeğini Islık Çalarak Ararmış yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.