Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
İsmail  MALATYA
İsmail MALATYA

İZNİK GÖLÜ KAYIP ŞEHİR EFSANESİ

Yorum

İZNİK GÖLÜ KAYIP ŞEHİR EFSANESİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

826

Okunma

İZNİK GÖLÜ KAYIP ŞEHİR EFSANESİ

İZNİK GÖLÜ KAYIP ŞEHİR EFSANESİ

İZNİK GÖLÜ KAYIP ŞEHİR EFSANESİ
Müjdeler olsun: Turizm cenneti ülkemizin ikinci bir Göbeklitepe’si oluyor. Gerçek İznik göl sularının altında.
Bursa ilimizin UNESCO’ya aday tarihi dokusuyla ön planda olan İznik’te göl suları kuraklık nedeniyle çekildi. Bununla birlikte altındaki tarihi yapılar bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.
Bilinen odur ki; 740 yılında yaşanan depremde göl sularına gömülen tarihi İznik, daha sonraki yıllarda göl kenarına yeniden inşa edilmiştir. Gökyüzünden çekilen bir fotoğraf sayesinde ortaya çıkan Bazilika, 2014 yılının en önemli keşifleri arasında gösterilmişti. Bazilikanın kafes içinde korunan en önemli parçaları suyun çekilmesiyle gün yüzüne çıkmaya devam etmektedir.
4 medeniyete başkentlik yapmış tarihi kent İznik’te Türkiye’nin 5. büyük gölü olan İznik Gölü’nde kuraklık nedeniyle 300 metrelik bir çekilme yaşandı. İznik’e bağlı göle kıyısı olan Göllüce Mahallesi’nde bu sabah göl kıyısında tarihi olduğu iddia edilen sütunlar ortaya çıktı. 2014 yılında dünyanın en iyi 10 keşfi arasından gösterilen İznik Bazilika da gölün içinden çıkmıştı. Sular çekilince ortaya çıkan sütunların Bazilika formunda kilise kalıntısı olduğu belirlenen yapı, 50 metre açıkta, 6 metre derinlikte yer alıyor.
İSMAİL MALATYA

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İznik gölü kayıp şehir efsanesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İznik gölü kayıp şehir efsanesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İZNİK GÖLÜ KAYIP ŞEHİR EFSANESİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.