Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
exani
exani
@exani

Minber-i Aksa Derneğini Tanıyalım

24 Mayıs 2020 Pazar
Yorum

Minber-i Aksa Derneğini Tanıyalım

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

625

Okunma

Minber-i Aksa Derneğini Tanıyalım

2018 yılı Dünya Müslüman Alimler Birliğinin önderliğinde İstanbul’da bir hafta boyunca gerçekleşen bir toplantı oldu, doğrusu ben İslam Ekonomi Birliği kongresine katılmak için İstanbul’daydım. Ama tarihler örtüşünce bir günlüğüne bu konferansa da katıldım.
Sadece üyelerin içeri alındığı bu toplantıya basın kartıyla katılım gösterebildim. Çay kahve arası bir de Minber-i Aksa derneği diye bir tanıtım standını gördüm ve hemen üye oldum. Malumunuz Kudüs, Mescid-ül Aksa “ben Müslüman’ım” diyen herkesin derdi olduğu gibi beni de derdimdir.
Kanaatim o ki, İslam Dünyasında Sivil Toplum kuruluşları misyonuna uygun çalışırsa her geçen gün var olan sorunlarımızın çözümü kolaylaşacak, dünyada varlığımız his edilecektir.
2010 yılında İstanbul’da İslam Konferansı Örgütü(İKÖ)’nün kongresine katılmıştım, konu “İslam ülkelerinin sorunları ve çözümleri” ikinci gün bir Profesör söz aldı ve dedi ki; dünden beri sorunlarımızı tartışıyoruz, aslında bizim üç ana sorunumuz var:
1-Tahsilimiz düşüktür; sadece Japonya’da 1400 üniversite var, tüm İslam ülkelerinde toplam 700 civarında üniversite var.
2-Üretimimiz yetersizdir; nüfus itibariyle dünyanın beşte biriyiz, ama dünya üretiminin onda biri üretiyoruz
3-Sivil Toplum çalışmaları bizde yetersizdir, dedi ve bu sahada ilginç örneklerle izahat getirdi. Özet cümleyle dedi ki; “sanmayınız ki dünyayı siyasetçiler ve bürokratlar yönetiyor, dünyaya ayar veren sivil toplum kuruluşlarıdır”
Doğrusu bu ciddi izahattan sonra ben de gücüme göre Sivil toplum Kuruluşu alanına ağırlık verdim. Genel olarak İslam dünyasının da bundan bir ders çıkardığına inanıyorum.
Mesela bildiğim kadarıyla İslam Dünyası STK’lar Birliği ondan sonra kuruldu ve şu anda çok hayırlı işler yapıyor. 354 mega Dernek, Vakıf ve Birliğin oluşmasından teşekkül eden bu STK Birliği(İDSB) İslam birliğinin kurulması için nitelikli çalışmalara imza atıyor.
İşte bu açıdan Minber-i Aksa derneğini önemsiyorum, Peygamberimiz Muhammed aleyhi salat u ve selamın peygamber ruhlarına hitap makamı olan bu minberin hürriyetine kavuşması Müslümanlarının onurunun yerden kaldırılması demektir. Bu tüm Müslümanları vazifesi olsa gerek. Böyle bir çalışmayı bireysel olarak yapmak çok zor, ancak böyle sivil toplum kuruluşları ile yapılabilir.
Derneğin sitesini incelerim 5 hedefi var, biri diğerinden daha önemli;

1.Tüm dünya ülkelerindeki alim, hatip ve davetçileri Kudüs davasına hizmet etmek için tek bir çatı altında toplamak.
2.Tüm dünya ülkelerinde Minber-i Aksa derneği olarak yaygınlaştırmak ve aynı dava uğrunda çalışan kurumlar ile bir araya gelerek Kudüs davasına hizmet etmek.
3.Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini artırmak için tüm imam, hatip ve davetçilere yönelik eğitim programları, konferans ve seminerler düzenleyerek, onlar için Kudüs Bilgi Bankası oluşturmak.
4.İmam, hatip ve davetçilerden örnek insanlar yetiştirerek, halkın Kudüs ve Mescid-i Aksa davasında doğru ve sağlam bilgi alabilecekleri merciler oluşturmak.
5.İmam, hatip ve davetçilerin; tüm insanların Kudüs ve Kudüs halkı için maddi manevi yardım yapmalarına teşvik edici çalışmalar yapmak.
Gördüğünüz gibi hayallerimizi süsleyen maddeler, tabi bunlar sitede yazılmış vaziyette kalmamalı, hedefleri için bir SWOT analizi yaparak kısa, orta ve uzun vadeli stratejik eylem planı hazırlanmalı ve her geçen gün bu hedeflere ulaşmak için çalışılmalı, gayret edilmelidir diye düşünüyorum.
Aslında bu nihai hedefi derneğin vizyonuna da yazmışlar;
“Dünya’nın dört bir yanından alim, hatip ve davetçileri, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına hizmet etmek için bir araya getirmek.
Alim, hatip ve davetçilerle birlikte çalışarak Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü insanların gündemine tutarak, insanların Kudüs bilincine ulaşmalarını sağlamak. Bu vesile ile Kudüs halkının da her anlamda ayakta ve diri kalabilmesi için gerekli çalışmaları yapmak.”
Bizim de gücümüz nispetinde Minber-i Aksa derneğine katkı vermemiz lazımdır diye düşünüyorum.Deneği tanımak için isterseniz minberiaksa.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Tekrar hayırlı olsun, inşallah hayırlı çalışmalar yapar.
muslumandunya.com/



Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Minber-i aksa derneğini tanıyalım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Minber-i aksa derneğini tanıyalım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Minber-i Aksa Derneğini Tanıyalım yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.