Alıcılar almaz, vericiler alır. eugene benge
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

CEMİL KILIÇ.

Yorum

CEMİL KILIÇ.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

616

Okunma

CEMİL KILIÇ.

CEMİL KILIÇ.

CEMİL KILIÇ KİMDİR?

1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Cemil Kılıç baba tarafından aslen Sinop nüfusuna kayıtlıdır. İlköğretim eğitimini Sinop ve İstanbul’da tamamlamış ardından İstanbul, Küçük köy İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Kelam ve İslam Felsefesi Bölümü’nden mezun olmuştur. 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atanmıştır. 2001 senesinde mezun olduğu Üniversite’nin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalında Ümmet Sisteminden Ulus Devlete Geçişte Harf İnkılabının Kültürel Değişim Üzerine Etkileri tezi ile Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.
Cemil Kılıç çalışmaları, faaliyetleri, kitapları;
2001 ve 2002 senesinde vatani görevini tamamlayan Cemil Kılıç, 2006’da Eğitim İş Sendikası İstanbul örgütlenmesine katılmış, o seneden günümüze, Eğitim İş şube yönetim kurullarında yönetici olarak görevini sürdürmektedir. Atatürkçü Düşünce Derneği Fatih Şubesinin kurucuları arasında yer almış, derneğe üyeliği sürmektedir.
Günümüzde aktif olarak Yurtiçi ve yurtdışında pek çok panel, konferans ve sempozyuma konuşmacı olarak katılımını sürdüren Cemil Kılıç, ayrıca Din, laiklik, İslam mezhepleri ve Alevilik üzerine televizyon ve radyo programlarına katılmıştır. Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV ve KRT TV gibi yayın organlarındaki söyleşi programlarında konuşmacı konuk olarak bulunmuş, Cumhuriyet, Birgin, Aydınlık ve Sözcü gibi gazetelerde pek çok demeci yayınlanmıştır. Belirli aralıklar ile Oda Tv, haber habere, Türk devrimi, kamu gündemi ve gerçek gündem web sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır.
13 Ağustos 2017 yılında Atatürkçü, Cumhuriyetçi İlahiyatçılar ismi ile kurulmuş olan oluşuma öncülük etmiştir. Eğitimci olarak çalışmalarını sürdüren Cemil Kılıç’ın Anlamak İçin Türkçe Kur’an isimli meal çalışmasının yanı sıra toplam yayınlanmış 9 kitabı bulunmaktadır.
2018 yılının Mayıs ayında İSLAM BU; MUHAMMEDÎ İSLAM isimli kitabı okur severler ile buluşturmuştur.
Son dönemde DW Türkçe ’de yaptığı açıklamalar ile sıkça gündeme gelmiştir. Özellikle bugün ateist veya deistlerin pek çoğu Müslümanlardan daha ahlaklı ve vicdanlı. Ayrıca ateistlerin Kuran’a daha uygun yaşadıklarını söylemesi dikkat çekmiştir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Cemil kılıç. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Cemil kılıç. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
CEMİL KILIÇ. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL