- 531 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
Mühendis adayı Ahmet Furkan Kılıçarslan ile...
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- .” Bölümümüz elektrik elektronik mühendisliği olduğu için teorikten çok uygulamalı derslerin (Yani Laboratuvar deneylerinin) fazla sayıda olması lazım diye düşünüyorum.”
SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Benim adım Ahmet Furkan KILIÇARSLAN 1999 yılında Ağustos ayının 27 sinde Ankara Çankaya da dünyaya geldim. İlk eğitimim daha 6 yaşındayken Konya/Selçuklu Aydınlıkevler Mahallesinde ki Ayşe Tümer ilköğretim okulunda başladım ve ilkokul ve ortaokul eğitimimin tamamını bu okulda bitirdim yaklaşık 9 senem bu okulda geçti. İlkokul 1.sınıftan 5.sınıfa kadar sınıf öğretmeni olan babamın sınıfında okudum. Lise 1.sınıfta Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesinde gazetecilik bölümünde bitirirken 2.sınıfta Ayşe-Kemal İnanç Anadolu imam hatip lisesinde okudum ve burada da tutunamayıp lise 3.sınıfta babamın da yardımı ile Temel Liseye yani özel liseye geçtim ve 3. ve 4.sınıfımı burada bitirdim ve hiç sene kaybetmeden direkt olarak şu an öğrenimimi ilerlettiğim okul olan Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesine elektrik elektronik mühendisliği bölümüne geldim. Şu an 3. Yılımı tamamlıyorum
SORU-Neden Elektrik Mühendisliği Neden Gaziosmanpaşa Üniversitesi bu okulu tercih etmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Daha küçük bir çocukken evde bozulan elektronik eşyaların içini açmayı kırıp döküp içinden çıkan malzemeleri incelemeyi çok seviyordum işte bu yüzden kendimi bu bölüme daha yakın hissettim. Bu bölümü seçmeden önce oldukça önyargılı davranmıştım ama korkularım boşa çıktı oldukça hoş bir bölüm olduğunu düşünüyorum ve bu bölümü seçtiğim için mutluyum
SORU-Bu bölümü özellikle seçmenizin özel nedenleri var mı?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN– Önceki soruda bahsettiğim gibi daha çocukken elektronik eşyaların iç yapısını merak edip açıp incelerdim ve bu eşyaların çalışma mantığı hep ilgimi çekmiştir o yüzden bir nevi merak ettiğim için bu bölümü seçtiğimi düşünüyorum
SORU- Bu meslekte nasıl bir kariyer hedeflediniz?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN– Böyle masa başı bir iş hiç düşünmedim aslında istediğim şey bir firmada teknisyenlik, mühendislik veya kontroller tarzı bir iş olabilirdi
SORU-Tokat’ta Üniversite öğrencilerinin temel sorunları neler? Zorlukları nasıl aşıyorsunuz?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Ben buraya Konya merkezden geliyorum orada üniversite öğrencileri hem pahalılıktan hem de o bölgenin yerlilerinin biraz kötü bakışlarına maruz kaldıklarını söylüyorlardı ama ben Tokat ta bunları göremedim çoğu şey benim yaşadığım yerin şartlarına ve fiyatına göre oldukça ucuz ve insanlar öğrenci olduğumuzu öğrenince oldukça yardımcı olmak istiyorlar oldukça sıcakkanlılar. 3 yıldır burada yaşıyorum ve henüz bir zorluğunu yaşamadım.
SORU-Bölümünüzün gelişimi için ne önereceksiniz?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Bölümümüz elektrik elektronik mühendisliği olduğu için teorikten çok uygulamalı derslerin (Yani Laboratuvar deneylerinin) fazla sayıda olması lazım diye düşünüyorum.
Soru- Üniversite nasıl gelişmeli ki Tokat’a katkısı fazla olsun?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Kampüs içine daha fazla sosyal tesisin yapılması çok iyi olurdu aslında öğrencilerin alışveriş yapabileceği sadece bir market var market sayısını artırabilirler. İnternet ağını daha fazla yere ulaştırmaları da oldukça hoş olur diye düşünüyorum.
SORU-Elektrik Mühendisliği okumanıza rağmen işsizlik kaygısı yaşıyor musunuz ?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Tabii ki öyle bir kaygı mevcut şu anda aslında bu kaygı şu an hangi bölüm okuduğu fark etmeksizin çoğu üniversiteli gencin kaygıları arasında. Bu kaygıya yaşadığımız şu süreçte ülkenin ekonomik krizi yönünden olsun gençlerin iş bulamaması yönünden olsun oldukça fazla etkiliyor. İnsan ister istemez acaba ben boşa mı okuyorum diye kendine sorabiliyor.
SORU-Mühendislik Okumanın zor ve kolay yönleri neler?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Kolay yanları zevkli olması böyle devre elemanlarını kurmak olsun kendi yaptığın devrenin çalıştığını görmek insanı mutlu ediyor deneyler oldukça zevkli keyifli ve verimli geçiyor. Zor yanları ise diğer bölümlere göre içerdiği sayısal içerikli derslerin ağırlığı ve fazlalığı yüzünden mühendislik öğrencilerini biraz daha zorladığını düşünüyorum.
SORU-Elektrik Mühendisliği okumak isteyen gençlerin sayısı çok . Onlara neler tavsiye edersiniz?
AHMET FURKAN KILIÇARSLAN- Eğer elektrik elektronik mühendisliği okumak isteyen öğrenciler olursa onlara söylemek istediğim fazla şey yok aslında çünkü bende daha bitirmiş değilim yani benimde şu anki tecrübem tam değil ama şunu söyleyebilirim sayısal açıdan temellerinin sağlam olması gerektiğini ve bu bölümün sevilerek yapılacağını, oldukça zevkli bir bölüm olduğunu söyleyebilirim.
YORUMLAR
Yıllarca bu sektörde çalışmış biri olarak şunu söyleyebilirim, uygulamada, sahada olmalı ve şantiye tozunu da yutmalı insan, sektörel olarak büyük projelerde çalışmak için fırsatları kollamalı, naçizane tavsiyem...
Başarılar, selam ve saygılar