Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. voltaire
MÜSLÜM BAYRAM
MÜSLÜM BAYRAM
VİP ÜYE

KADERE İMAN

Yorum

KADERE İMAN

4

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

640

Okunma

KADERE İMAN

KADERE İMAN

Ülkemizin başı sağolsun ölenlere Yüce Tanrı’mdan rahmet diliyorum
Yaralılara acil şifalar diliyorum

Umarım bundan sonrası için deprem nedeniyle kimsenin burnunun dahi kanamadığı, insanlarının mutlu olduğu bir ülke haline geliriz
İnanın çok zor değil
Yeterki ilim ve bilimin yörüngesinden yürüyelim

Bir musibet bin nasihatten evladır demiş atalarımız
Ancak....
Ders almayı bilene tabiki Kardeşim

Millet artık şunu bilmelidir ki
Ülkemiz deprem kuşağında yer akmakta vede
Yaşadığımız güzel coğrafyamız budur
Değişmez değiştirilemez
Değişmesi Teklif dahi edilemez

Japonya da deprem kuşağında hatta bizde olan deprem onlarda olsa bir boya döküntüsüne dahi rastlamak mümkün değildir neden???

Neden sorusunu 82 milyonun kendine sorması halinde
Ve de cevabını düşünmeye başladığında ben inanıyorum ki kimse depremi dert etmeyecektir.
Hayatın normal bir rutini olarak yerini bulacaktır

Kadere iman vardır ancak her çözüm denendikten vede insan oğlunun tıkandığı aklının ermediği durumlardır kadercilik

Nice saygılarımla

Müslüm BAYRAM

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kadere iman Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kadere iman yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KADERE İMAN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Serap IRKÖRÜCÜ
Serap IRKÖRÜCÜ, @serap-irkorucu
26.1.2020 21:34:31
10 puan verdi
Yıllar önce Japonya'da 8'in üzerinde bir deprem olmuştu ve yaralanan sadece üç kişi vardı. Daha sonra yapılan açıklamada üçünün de Türk vatandaşı olduğu açıklanmıştı, kendilerini camdan dışarı atmışlar.

Lisedeyken yazıştığım Japon arkadaşım Miyuki bana inşaatta deprem için uygulanan tekniklerden söz etmişti. 'raylı evler' ve 'yaylı evler' olarak çevrilen sözcüklerin belki bir deyim olduğunu ve anlamadığımı düşünerek İngilizce öğretmenime götürdüm mektubu. 'ben bakayım, yarın gel al.' dedi bana.

Ertesi gün gittiğimde böyle bir deyimin İngilizcede olmadığını, çevirinin doğru olduğunu ama ne demek istediğini anlamadığını söylemişti.

Arkadaşım da lisedeydi ve onlara bunlar ders olarak öğretiliyormuş. Her ev için tek tek zemin araştırması yapıldığını, yanal atılımlı faylar için 'raylı ev', dikey atılımlı faylar için de 'yaylı evler' yapılmasının zorunlu olduğunu yazmıştı.

O zamanlar bizim toplumsal ilgilimizde deprem pek yoktu. 1970'de yaşadığımız Gediz depremi benim hafızamdaki ilk depremdi. Birinci kattaki evimizde kolonun yamulduğunu, kapının bir kısmını bu sallantıda bir görünüp bir kaybolduğunu hâlâ hatırlıyorum. Kaçıştık, bir gece bütün site dışarda yattık, sonra herkesle beraber unuttuk.

İşte aramızdaki en büyük fark da bu. Toplumsal hafızamızı diri tutamıyoruz, yaşananları unutup her şeyi kadere havale ediyoruz.

Sonra... sonra böyle büyük acılarla karşılaşıyoruz, canları kaybediyor, bir o kadar da hasarlı yaşamlar bırakıyoruz. Çok yazık!...

Günceli işleyen yazınızı ve duyarlılığınızı kutlarım Müslüm Bey.

Saygılarımla.






Yinsani
Yinsani, @yinsani2
26.1.2020 16:58:54
tek dişli canavar kaderse??
yeni bir kader doğurmak lazım..
saygılarımla abim..
eksik olmayın.
İBRAHİM YILMAZ
İBRAHİM YILMAZ, @ibrahimyilmaz1
26.1.2020 16:48:28
Merhaba saygıdeğer kalem dost Müslüm Bey, her satırının altına imza atacağım özgün frleriniz ne güzel ve anlamlı.
Kutlarım.
Seyit Kutup ki, uçta bir düşünürdür. O'nun bir kitabında okumuştum, "Önce irade sonra kader gelir..."diye.
Ne diyeyim bizde cehalet kol gezerken ve de siyasilerimiz bol bol demagoji yaparken daha nice deprem acıları yaşarız. Olmasın isteriz. Lakin coğrafyamız depren üretiyor.
Emeğe ve saanata saygımla.
Bedri Tokul
Bedri Tokul, @bedri-tokul
26.1.2020 15:52:22
Evet...Müslüm.
Başımız Sağ Olsun.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL