Bir anne yüreði, dibinde daima af bulunan uçurumdur. balzac
Mustafa Topaloðlu
Mustafa Topaloðlu

VASFÝYE ÖÐRETMEN

Yorum

VASFÝYE ÖÐRETMEN

0

Yorum

0

Beðeni

0,0

Puan

675

Okunma

VASFÝYE ÖÐRETMEN

VASFÝYE ÖÐRETMEN

.

K.Maraþ Cumhuriyet Ortaokulunda tanýdým Vasfiye Öðretmeni. Vasfiye Demiroðlu’nu. Almanca öðretmeniydi. Seksenli yýllarýn baþýnda 20 civarýnda çiçeði burnunda stajyer arkadaþýyla birlikte gelmiþlerdi. Onlarýn geliþiyle Cumhuriyet Ortaokulu’nun havasý da deðiþmiþti. Genç, enerjik, çiçeði burnunda öðretmendiler.

Vasfiye Demiroðlu ayný dönemde gelen Ahmet Zühtü Özer’le hayatýný birleþtirdi. Vasfiye Özer oldu.

Vasfiye Özer Öðretmen güler yüzlü bir insandý. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmazdý. Tatlý dilli, þefkatliydi. Yardým sever, dost canlýsý, kendisiyle barýþýk. Çok da þakacý, hazýr cevap… Hayat doluydu. Pozitif enerjili. Bardaðýn hep dolu tarafýný görendi.

Mehmet Ceran anlatýyor. Cumhuriyet Ortaokulu’nda dýþardan bitirme sýnavlarý yapýlýyor. Almanca sýnav kurulunda Mehmet Ceran da var. Bir itfaiye eri sýnav öncesinde diyor ki:

-Almanca’dan geçeyim. Okulu baþtan aþaðý yýkayacaðým. Pýrýl pýrýl yapacaðým.

Sözlü sýnav yapýlýyor yabancý dil olduðu için. Vasfiye Haným kurul baþkaný. Öyle sorular soruyor ki öðrenci neye uðradýðýný þaþýrýyor. Mehmet Ceran araya giriyor. “Adýn ne? Nasýlsýn? Günaydýn, Ýyi akþamlar vb.” sorularý sorup öðrenciyi kurtarýyor. Vallaha ben Mehmet Ceran’ýn yalancýsýyým.

Daha sonra onlar baþka okullara atandý. Biz de Mersin’e geldik. Geçtiðimiz yýl ayný dönemde okul müdürümüz olan Salih Çalýksoy, K.Maraþ Cumhuriyet Ortaokulu grubunu kurmuþ. Bazý arkadaþlara telefonla ulaþmýþ. Yýllardan sonra tekrar bir araya geldik. Vasfiye Haným beni telefonla aradý. Kitaplarýmý istedi. Ayrýca Huriye Saraç için de imzalamamý rica etti:

-Huriye Saraç Köy Enstitülü bir öðretmen. Öðretmen Benisa… Ben ona "hala" diyorum. Halam çok sevinecek, dedi.

Kitaplarý gönderdim. Birkaç gün sonra döndü. Kitaplarý okuduðunu söyledi. Sosyal medyada tüm yazýlarýmý okuyup çoðuna yorum yazmayý ihmal etmiyordu.

Ben Facebook sayfasýna baktým. Seçtiði bazý sözleri paylaþayým. Onun nasýl birisi olduðunu yansýtacak nitelikte bu sözler:

“Bazý arkadaþlar kardeþ gibi deðerlidir.”

“Asla pes etme. Mucizeler umudun tükendiði yerde baþlar.”

“Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir.”

“En zor gününde yanýnda olanlara en güzel günlerini hediye et. Çünkü vefalý olmak, insan olmanýn ilk þartýdýr.”

.

Bu güzel insan 5 Ocak’ta aramýzdan ayrýldý. Hakk’a yürüdü. Ýzmir Ekol Hastanesinde ömür defterini kapadý. Rahatsýzlýðý nedeniyle hastanede iken kýzý Meltem Özer þöyle yazmýþtý annesinin Facebook’taki sayfasýna:

”Herkesin annesi kýymetlidir illa ki... Ama benim annem özel bir kadýn. Neden mi ? Herkesin dert ortaðýdýr, yardýmseverdir, iyi bir öðretmendir, 7 den 70’ e herkesin sevdiði, saydýðý biridir , iyi bir abladýr, mükemmel bir eþ ve annedir, neþeli , hayattan keyif alan insanlarý güldürmeyi onlara derman olmayý baþaran bir kadýndýr.

Þimdi tek ihtiyacý olan þey bu zamana kadar hayatýna dokunduðu herkesin ona güzel enerji göndermesi. Ýnanýn göndereceðiniz her enerji için o size teþekkür ediyor olacak. Dedim ya yüreði sevgiyle dolu özel bir kadýn benim annem.”

Vasfiye Öðretmen’in bu zamansýz vedasý bizi çok üzdü. Lakin ne çare? Elden bir þey gelmiyor. Öðrencisi Özlem Sarýhan onun ardýndan duygularýný bakýnýz nasýl anlatmýþ?

“Öðretmenim caným benim, caným benim diye koþup sarmaþýrdýk ya hep. Bir öðrencinin en büyük þansýydýn Caným Vasfiþ’im. Ýyi ki tanýdým o güzel yüreðini, iyi ki o güzelim yýllar, o unutulmaz anlar var ardýmýzda. Ýyi ki sýmsýký sarýldým sana, iyi ki öptüm bal yanaklarýndan. Daha önce hiç yaþamadýðým bir sýzý kalbime saplandý duyduðum andan beri, böyle özlemek meðer ne zormuþ ýþýklar içinde uyu Meleðim.”

Vasfiye Özer Öðretmen sonsuzluk uykusunu uyuyor þimdi Menemen Maltepe köyünde. Iþýklar içerisinde uyusun. Üzerine yýldýzlar yaðsýn.

Duraðý cennet olur inþallah!

Paylaþ:
(c) Bu yazýnýn her türlü telif hakký þairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazýnýn izin alýnmadan kopyalanmasý ve kullanýlmasý 5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Yasasýna göre suçtur.
Yazýyý Deðerlendirin
 
Vasfiye öðretmen Yazýsýna Yorum Yap
Okuduðunuz Vasfiye öðretmen yazý ile ilgili düþüncelerinizi diðer okuyucular ile paylaþmak ister misiniz?
VASFÝYE ÖÐRETMEN yazýsýna yorum yapabilmek için üye olmalýsýnýz.

Üyelik Giriþi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu þiire henüz yorum yazýlmamýþ.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakký, aksi ayrýca belirtilmediði sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan þiir ve yazýlarýn telif haklarý þair ve yazarlarýn kendilerine veya yetki verdikleri kiþilere aittir. Sitemiz hiç bir þekilde kâr amacý gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnýzca bilgilendirme ve eðitim amacýyla sunulmaktadýr.

Sitemizde yer alan þiirler, öyküler ve diðer eserlerin telif haklarý yazarlarýn kendilerine veya yetki verdikleri kiþilere aittir. Eserlerin izin alýnmadan kopyalanmasý ve kullanýlmasý 5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Yasasýna göre suçtur. Ayrýca sitemiz Telif Haklarý kanuna göre korunmaktadýr. Herhangi bir özelliðinin kýsmende olsa kullanýlmasý ya da kopyalanmasý suçtur.
ÜYELÝK GÝRÝÞÝ

ÜYELÝK GÝRÝÞÝ

KAYIT OL