En kolay şey insanın kendisini aldatmasıdır, çünkü bir insan genellikle istediği şeyin gerçek olduğuna inanır.-- demosthenes
omurgurbuz03
omurgurbuz03
@omurgurbuz03

OLDUĞU KADAR,OLMADIĞI KADER!

30 Haziran 2019 Pazar
Yorum

OLDUĞU KADAR,OLMADIĞI KADER!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

432

Okunma

OLDUĞU KADAR,OLMADIĞI KADER!

Günlük hayatta öyle cümleler kuruyoruz ki anlamı ne ifade ediyor, ne sonuçlar doğuruyor fazla irdelemiyoruz maalesef. Şu söze çok takıldım son zamanlarda "Olduğu kadar, olmadığı kader."

İmanın altı şartından biri kaza ve kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanmak değil mi? Mümin bir işi olduğunda da, olmadığında da Allah’ a sığınıp tevekkül etmeli. Belki bir şeyin olmadığı olduğundan daha hayırlıdır,bilemeyiz. Unutmayın gerçeğin her zaman iki yüzü vardır. Biz sadece görünen yüzünü görürüz.

Mümin meyus olan değil,ümit var olandır. Din düşmanlarının gayesi bidat ve hurafelerle bizi dinden soğutmak. Gençliğe aşılamak istedikleri şey ümitsiz, dinsizlik ve karamsarlık içinde yüzen bir nesil teşkil etmek değil mi zaten? Bu milleti yüzyıllardır ateist etmeye uğraşan güruhlar, baktılar ateist edemedik deist edelim diye çeşitli oyunlar,hileler içindeler.

Bakara Suresi 155.Ayetinde Yüce Allah mealen şöyle buyuruyor: Andolsun, Biz sizi biraz korku,açlık ve bir parça canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır edenleri müjdele. Ve Enbiya suresi 35.Ayetinde mealen "Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz." buyurulmaktadır.

İbrahim Tennuri gibi Rabbimizden gelen hayır olsun,şer olsun her daim tam teslimiyet içinde olmamız lazım.Şöyle seslenir şair şiirinde;

Hoştur bana senden gelen.
Ya hilat-ü yahut kefen,
Ya taze gül, yahut diken.
Kahrın da hoş,lütfun da hoş.

Ezcümle mümin feraset sahibi olandır. Her duyduğu sözü beyninde yer etmeden araştırıp tartarak dil süzgecinden geçirendir. Sırat köprüsü için kıldan ince,kılıçtan keskin derler büyükler. Mümin gayretle karanlığı nura, neharı bahara döndürür. Yeter ki gayret etsin. Gayret bizden, tevfik Allah’tan. Biz Allah’ın oldurduğuna da, oldurmadığına kader deyip,sabır eyleyip, dua etmeliyiz.Vesselam.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Olduğu kadar,olmadığı kader! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Olduğu kadar,olmadığı kader! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OLDUĞU KADAR,OLMADIĞI KADER! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
30.6.2019 22:11:52
Beğeni:
0
İzlenme:
432
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.