Bir insanı avucunuza almanın en iyi yolu, kalbini kazanmaktır.-- la cordaıre
Do
Do#Minör
@dominor

İlişkime Bir Not

7 Haziran 2019 Cuma
Yorum

İlişkime Bir Not

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

504

Okunma

İlişkime Bir Not

İlişkime Bir Not

“Ben...”
Kaç zaman oldu bahar uğramadı buralara. Güzde sıkışıp kaldı bedenim. Yaprakları saçlarımdan dökülürken mevsiminin, yangınlarında camları patladı evimin. Ve senin! Yaktıklarınla kayboldu hissettiklerim. Bazen bende soruyorum kendime, “Hangi günahımın bedelini ödüyorum seninle?” diye. Oysa en güzel ben sevmiştim seni. Ne de güzel sevmiştim seni. Sen beni sevmemişken bile sevmiştim. Bana dokunduğunda, başkalarına da dokunduğunu söylerken bile sevmiştim. Canımı yakarken bile sevmiştim seni. Hatta öyle ki ben seni kimse sevmezken sevmiştim. Ben seni kimsenin sevmediği kadar sevmiştim. Bahar gibi bir aşktı benimkisi sevgilim. Gözlerimde yeşiller, kalbimde çiçekler, gökyüzü gibi pırıl pırıl bir aşk. İlk aşk kadar tutkulu, son aşk kadar ölümsüz. Gerçek olamayacak kadar güzeldir bazı şeyler. Olamadı da zaten.

“Siz...”
Hangisi daha çok yakıyor insanın canını acaba; kandırılmak mı? Güvenmeden sevmeye çalışmak mı? Kendimizi kandırmayı bırakalım. O bahar gibi aşklara hiç bir zaman sahip çıkılmayacak. Yaralanmayan insan yoktur bu hayatta. Kaybetmeyen insanda yoktur. Sevilmek iyi geldiği için sever insanlar sizi. Kendileri için severler. Ve siz kendinizden başkasına değer vermemeniz gerektiğini öğrenene kadar defalarca düşeceksiniz. En kalabalık anınızda yapayalnız kalacaksınız. En yalnız kalmak istediğiniz anda ise kalabalıktan kurtulamayacaksınız. Sizin hep bir sorumluluğunuz olacak. Anne olacaksınız, baba olacaksınız, merhametli olacaksınız, affeden olacaksınız, az konuşacaksınız, çok susacaksınız, haksız olacaksınız, kör olacaksınız, sağır olacaksınız. Yoksa mutlu olamayacaksınız. Eğer bunları yapmazsanız, herşeyin suçlusu siz olacaksınız. Hatta suçu işleyeni bile o noktaya getiren siz olacaksınız. Hangisi daha çok mutsuz ediyor insanı acaba? Haketmediğimiz aşkları yaşamak mı? Yoksa adaletsiz bir aşkı yaşamak mı?

“Sen...”
İnsanı ne öldürür biliyor musun? Yalanları. Defalarca sordum kendime “Neden?”. Değdi mi? Sana gülümsüyorum ya, gülerken bile öfkeliyim aslında. Benim hissettiklerimi elimden aldığın için öfkeliyim. Affetmeye çalışıyorum seni ama bu kadar affedebiliyorum. Bir daha asla bahar gelmeyecek ne evime ne de gönlüme. Hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Sen bir daha asla öyle sevilmeyeceksin. Ve ben bir daha asla seni öyle sevmeyeceğim. Ben yaralanmaktan korkmadım, sense kaybetmekten. Benim aşkım değer göremeyecek kadar önemsizdi senin için. Görmedi de zaten. Hangisi daha çok canını yakacak acaba senin? Seni bir daha aynı aşkla sevmeyecek olmam mı? Yoksa seni aşkla sevmeyen biriyle bu yolu yürüyecek olman mı?
Bugün ben yaralıyım. Bugün sen kaybettin. Bir kere de sen yüksek sesle sorsana kendine şunları.

“Neden?”
“Değdi mi?”


(“Sana aşık değilim, evet. Ama seni çok seviyorum. Ayrıca hayatta aşktan, sevgiden daha önemli birşey var. Güven. Sana aşık değilim ama ben sana çok güveniyorum.”)...
Ben sana hiç güvenmiyorum.


Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İlişkime bir not Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İlişkime bir not yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İlişkime Bir Not yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
7.6.2019 14:54:53
Beğeni:
0
İzlenme:
504
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.