Öyle sitemler vardır ki, bir medihtir ve öyle medihler vardır ki, bir kötülemedir. la rochefaucauld
Halil Yılgör
Halil Yılgör

Ramazan

Yorum

Ramazan

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

815

Okunma

Ramazan

Ramazan
Ra- Ma- Zan
Ram olmak
Mana alemi
Zanlardan kurtulmak

Ram olmak, neye
Kendine

Kendi dünyandaki kendi içindeki seninle beraber olan seni yaşatan içinden sana seslenene, hani yanlış yaptığımız zaman yapma, doğru yaptığımız zaman bu yaptığın doğrudur devam et diyene

Mana alemine dalmak, onu anlayıpta yaşamak

Zan,lardan kurtulmak, hani zan en büyük günahlardandır diyene uymak

Zannettimki acaba öylemi böylemi hastalığından kurtulmak

Ramazanı şerif, İnsanı şerif o değerli insan, o büyük dünya o gövdenin içindeki büyük kainat, kendindeki o büyük dünyaya hakimiyet kurmak hani bazen deriz ya, benim dünyam benim alemim, iç dünyamızdaki basitliklere gem vurmak, kötülükleri barındırmamak, bizimle ve her şeyle bir olan yaşatanımızın gücüyle kendi derinliklerimizde yaşamak, kötülüklere yer vermemek, yalancılık, riya, dedikodu, çekememe, hakka hukuka tecavüz daha çoğaltabiliriz, o dağınık sağda solda gezen aklımızı başımıza getirmek beraber haberli yaşamak, ramazan ayında iç dünyamızdaki güzellikleri biraz daha keşfederek devam üzere yaşamak dileklerimle.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ramazan Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ramazan yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ramazan yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yeganem
Yeganem, @yeganem
25.5.2019 15:37:38
Ramazan oruçla hem bedeni hem ruha hem kalbe deva aslında..
Maneviyatını güçlendirirken merhamet ve sabır duygusunu pekiştirmekte..
Yoksa açların halinden nasıl anlardılar..
Yurt dışında yaşıyorum bazı hastalara inanın siz müminsiniz oruç tutun daha tez şifasını bulursunuz denmekte..
Bir hastaya tercümanlığa gitmiştim doktordan namaz kılanda asla eklem kireçleme olmaz namaz kıl dediğini duydum.
O ise yabancı doktordu..
Kalp san ki güneş diğer organlar gezegenler hepsi pervane misali kalp etrafında hal diliyle zikirde..
Devamlı tok aşırı yemekle insanlar hem tembelleşiyor hemde istenmeyen kilolarda cabası..
On bir ay daima çalışan beden dinlenmiş sağlık yönünden dinçleşmişte oluyor..Şeker benzeri hasta olup tutamayanlara da Rabbimiz şifa versin inşaallah..Hayırlı ramazanlar Selam ve dua ile.
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci, @ahmetzeytinci
25.5.2019 15:06:58
Ramazan iyiliğe güzelliklere çağırıyor duyanlardan olmak lazım, sonrasında da tabi ki... Kutlarım...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL