- 525 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
KISKANÇLIK VE ŞÜPHE
Kıskançlık nedir? Birinin yağtığı bir şeyi veya aldığı bir malı kıskanmak yani çekememek, hazmedememek derler. Bir insan bir insanı kıskanırsa nedeni karşı tarafı sevmediğinden midir?
Yoksa kendisinin yapamadıklarını onun yapmasını mı kıskanır? Bence bu bir komplekstir kendini aşağılanmış hisseder. Bu huyu ve alışkanlığını üzerinden atamazsa psikolojik hastalığa kadar yol açar.
Herkesi kıskanır kimseyi çekemez. Ayrıca da bu tip insanlar dedikoduda yaparlar. Zamanla şüphe de başlar. Kendilerini de insanların yaptıklarını da kötülerler.
Yaptı da ne oldu,
nasıl yaptı işin altında başka kötü işler ararlar. Her olaya kötü olumsuz yönden bakarlar. Bu tip insanlarda suçlamada vardır. Anne baba kardeş v.s. hep başkalarını suçlarlar.
Buda bir hastalıktır. Zamanla takıntı başlar. Kafalarına olayı ve kişileri takarlar, sürekli uğraşırlar. Bunlar hastalık konumuna gelmiş vakalardır.
Tedavi olmaları gerekir. En çok ta kendilerine zarar verirler. Bir ağaç düşünün içten içe çürür bu tip insanlarda kuruntu yapa yapa kafalarına takıntı yaparak kendilerini psikolojik olarak bitirirler.
İnsanı üzüntü, gam, düşünce takati bitirirmiş.
Bu tip insanların tedavi görmeleri halinde fayda sağlanacaktır.
Karı koca arasındaki kıskançlıkların sebebi nedir?
Eşine aşırı duyduğu sevgiden mi? Yoksa güvensizlikten mi? Veya eşinin rahat tavırlarının onu etkilemesinden mi? Kıskanan insan seven insan mıdır? Seven insan kıskanır derler. Ne kadar doğrudur?
Bunun nedeni kendine olan güvensizliğimidir? Eşler birbirine güvenirse, birbirinin güvenini zedeleyecek kıskandıracak davranışlardan uzak durursa bu problemi aşarlar.
Eşlerin birbirine her zaman doğru söylemesi gerekiyor. Kişinin eksisi olur artısı olur ikisini de kabul edip doğruyu bulurlar. Yani doğru söylediğine eşler birbirini pişman etmezse güvende sarsılmamış olur,
şüpheye de gerek kalmaz. Güven itimat evliliğin direğidir. Kıskançlık ve şüphe evliliği bitirir, yok eder, aileyi dağıtır. Böyle şeyler varsa psikoloktan yardım almak en doğru harekettir.
Çocuklarımızı yetiştirirken özgüvenlerini tam vermemiz gerekiyor. Çocuk kendine güvenirse, kendini tanırsa anne baba sevgisini alırsa arkadaşlıklarda paylaşmayı öğrenir.
Sosyal ortamlarda bulunursa kendilerine güvenleri oluşur. Tabi çocukları fazla şımartmakta her istediğini yapmakta güven eksikliğine ve kıskançlığa yol açar.
Çocuk kendi işini kendi yapabilmeli kolaycılığa alıştırılmamalıdır. Saygı, sevgi, güven ve paylaşmak kıskançlığı ve güvensizliği ortadan kaldırır.
Sağlıklı bir nesil oluşturur. HOŞCAKALIN
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.