(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yekta hocam doğru anladıysam sayın lider soylu ve destansı tarihine sahip çıkan insanları tarihi figürler üzerinden (zihniyet bağlamında)eleştiriyor sonrada kendisi kabile düzeyinde düşünce ve fikirleriyle yeniden karşılarına çıkıyor. Güler misin ağlar mısın türünden bir durum.
Öyle ya da böyle bu ülkede belli bir kesim var ki, kendilerini dev aynasında görüp başkalarını küçümseme alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmiyorlar. Oysaki kendileri, dar ve sığ düşünceleriyle tarihin çok gerisinde kaldıklarının farkın da bile değiller. Bu kafa yapısıyla da iktidar olabileceklerini sanıyorlar. Gerçi onlar da haklılar, geçmişte ortalama on yılda bir darbe yapıp ülkenin anasını ağlatan sonrada değişime ve gelişime kapalı bu statükocu zihniyete ülkeyi teslim eden darbecilere ve darbe dönemine alıştıkları için, koşturup mücadele edip halkın seviyesine inerek milletin gönlünü kazanma refleksine sahip değiller. Dolayısıyla siyasi anlamda neyi nasıl yapacaklarını bilemiyor habire seçim kaybedip bocalayıp duruyorlar. Ama öğrenecekler zamanla..:)
Ne diyelim, görünen o ki statükocu zihniyet istemese de mevcut iktidar yerelde ve genelde daha çok seçim kazanıp siyasette bende varım diyecek gibi görünüyor.
dediğin sebepler nedeniyle bunları halk seçti ama eskiyi arar olduk olaya böyle bakmak gerekmez mi
daha iyisini beklemek daha güzel bir ülke dilemem suç mu nasıl bir yaklaşım bu anlamadım gerçekten ben kimsenin tarafı değilim futbol fanatiği de haksızlıklar karşısında susmamak gerekir bu babamda olsa saygılar
Sevgili Müslüm kardeşim on yedi senedir iktidar da kim var?’’ Bu adamları iktidara uzaylılar getirmediğine göre kimin statükocu, kimin seçmenin beklentilerine cevap verdiği ortada yani bilinmez bir denklem değil. Haa dersen ki iktidarı oylarıyla destekleyenler koyundur! Eyvallah ona bir şey demem. Ben demem ama o zamanda insana sorarlar hiçbir proje üretmeyen ve yerel genel on bir seçimi uzak fakla kaybeden başta ana muhalefet partisi olmak üzere muhalefet partilerine halen oy veren seçmene ne denir. Sanırım onlara da en azından statükocu yanlıları denir.
Bu nasıl bir yorum böyle hocam en büyük statükoyu bu dönemde görüyor bu ülke bu kadar ötekileştirilen hatta halkın yarısına .... diyen bir yönetim anlayışı yok mu!!!????
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.