Aşk cennetin dilinden bize kalan yegane hatıradır. -- bulor
Melyepares
Melyepares
@melyepares

O KADINDI

17 Mart 2019 Pazar
Yorum

O KADINDI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

508

Okunma

O KADINDI

‘Seni bir serçenin gözyaşları kadar seviyorum’ o kadar az mı? Diyeceksin ama bilmen gereken bir şey var.

“Serçeler ağlayınca ölürler”

Kadınlarda serçeler gibidir narin ve kırılgan.

Bir kadın ağlıyorsa:

Yapmak istediği bir şey vardır

Çok kırılmış ve incinmiştir

Bir bebek dünyaya getirmiştir

Hatırlanmayan doğum günü hatırlanmıştır

Nazlıdır sulu gözlüdür belki de

Belki de o malum günlerdir buhranlı…

Şu bir gerçek ki !

Kadın Narin bir Kelebek, bir Çiğ tanesi, bir Ceylan misali..

Ürkek, korkak bir o kadar da asi ve hırçın.

İncitirsen, kızarsan, acıtırsan ölen.

Seversen, el üstünde tutarsan sevinen, kabuğuna sığmayan.

Kadındır işte. Serçe, Çiçek, Ceylan ve tertemiz kalpleri olan…

Ve Anadır Kadın..Yardır,Yarendir, Kutsaldır .

Allahın bize bağışladığı, incitmeden koruyarak sevmeyi emrettiği bir emanettir ‘Kadın’.

Kadın topraktır. Kadın Candır canandır!

Kadınsız yaşam olmaz. Yurt olmaz. Aş olmaz. Aşk olmaz. Yuva olmaz. Emek olmaz.

Mücadele olmaz.

Dünyayı ayakta tutan kadınlardır aslında. Bir ömür çocuklarının yanında olan, yaşı kaç olursa olsun evlatlarını düşünen, analık mertebesine erişmiş rütbeli asker gibidir kadınlar.

Ergenlik v.s ne kadar savaşa girseler de çocuklar anne barışı hep imzalar.

Erkek bilek gücüyle övünürken, Kadın yürek gücüyle övünür. Ferhat gibi dağları deler, Mecnun gibi çöllere düşer.

Kanatsız melektir kadın

Ama ne yazık ki! En çok üzülen, horlanan, sömürülen de kadınlardır.

Kadının kurtuluşu ülkenin kurtuluşuna, orta çağ düşüncesi ve orta çağ kalıntılarının tümüyle yok edilmesine bağlıdır.

Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkı verirken ve kadınlarımız daha o yıllarda özgüvenini kazanmış. Kadın olmanın ayrıcalıklı olduğunun bilincindeyken.Bugün kadınlarımız ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürülmüştür. Ve bunun ortadan kalkması için emperyalizmin uzantıları olan kafaların tümüyle ülkemizden kovulması gerekmektedir.

Kadınlara baskı, fiziksel ve psikolojik şiddet, cinsel taciz her geçen gün biraz daha artmakta! Özgürlükleri her geçen gün biraz daha kısıtlanırken,emekleri istismar edilmektedir.

Soğanın 19 TL olduğu, Kıymanın boyalı çıktığı bu memlekette birde üçü bir arada kampanyası var!

Her eve üç çocuk şartmış.

Tamam da soğanı, patatesi müzeye kaldıracak bir hale gelmişken,o çocuklara nasıl bakacağız? Yediğimiz gıdalar boyalı çıkarken, o çocuklara nasıl sağlıklı bir ortam sunacağız.

Bir öğrenci iyi şartlarda okuyamazken nasıl okutacağız?

Ucuz ahlak toplumun can damarlarını keserken, çocuklarımızı nasıl sağlıksız insanlara teslim edeceğiz?

Anne olmak zor. Anne 24 saat bunları düşünürken, kadınların bir kez daha kocaman yürekleri olduğunu anlıyor ve hepsine sonsuz saygı duyuyoruz.

Ülke önce kendi kadınına saygı duyacak!

Kadınını koruyacak, kollayacak.

Hamile bir kadınla tecavüzü fantezi yapan.Yanında kızı yaşındaki kızları çalıştırıp taciz eden,yurt adı altında g……. farksız olan o…. dinden çok her türlü eğitimi veren bu ülkede kadın olmak, hatta insan olmak, hatta yaşamak çok zor!

Kadınların horlanmadığı, sömürülmediği, ezilmediği, zincirlerinden kurtulduğu; Erkek egemenliğinin son bulduğu, gerçekten demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye de yaşarsak daha saygın ve ahlaklı yarınlara al bayrağımızla ilerleyebiliriz…

O bayrakta namus var! O bayrakta şehitlerimizin kanı, hatta analarımızın, kadınlarımızın gözyaşları var…

Zaten savaşlarda binlerce kadınımız tecavüze uğramadı mı? O analarımız o koca koca mermileri taşımadı mı?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü Kutluyor ve bir şiirimle Çilekeş Kadınlarımızı alınlarından öpüyorum…



O KADINDI



O kadındı eli öpülesi

O kadındı utançlık abidesi

O kadındı kaldırım güzeli

O kadındı çilenin kraliçesi

Bazen suskun

Bazen çirkef

Bazen çirkin bazen güzel

Acıları içinde saklı

Yüreğinde ne dertler gizli

Aşka aşık hislerinin esiri

O kadındı işte

Ya film artisti

Ya feministi

Bazen entel bazen dantel

O anlaşılmazdı o karışıktı

Bazen orta şekerli

Bazen sade

Bazen neşeli bazen sinirli

Köylü güzeli şehir sosyetiği

Şalvarlı mini etekli

Bazen de dertli

O kadındı eli öpülesi…

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
O kadındı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz O kadındı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
O KADINDI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.