- 869 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Erdem Yanar ile
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü Başkanı Erdem Yanar: ”Kulübümüzün bir ilkesi var önce bilinçlenip sonra bilinçlendirmektir”
SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
ERDEM YANAR- Ben Erdem YANAR. 1995 Adana/Ceyhan doğumluyum. ilk ve ortaokulu Cumhuriyet ilköğretim okulunda okudum. Daha sonra SBS ile Adana Anadolu Erkek Lisesinde devam ettim. 2015 YGS-LYS ile İlk tercihim olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü okumaya hak kazandım. Tokatta 4. senem ve son yılım.
SORU-Neden Tokat? Neden İşletme? Bu okulu tercih etmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne fark var?
ERDEM YANAR- İşletme Bölümünü isteyerek ve bilerek yazmadım. Geçmiş yıllarımda Amatör olarak lisanslı futbol oynadım bunun verdiği tecrübe yetenekle Hedefimde BESYO okumak vardı. Ama şu an 4. senem İşletme bölümünün bana kattıklarına bakılırsa pek bir şey kaybetmediğimi anladım. Tokat’ta okumaktan arkadaşlarımdan ve uğraşlarımdan da memnunum.
SORU- Bilinçli Gençler Kulübü ile tanışmanızı ve başkan olma hikayenizi anlatır mısınız?
ERDEM YANAR- Her şey Ahat KILIÇ sayesinde oldu beni eski kulüp başkanımız olan Fikriye TOMBULEFE ’ye önerdi bende bu teklifi kaçırmayarak kabul ettim. Sonra hayatımı durup izleyeceğime bir yeni görev daha edinmek istedim. Öğrenci arkadaşlarıma yararım dokunmasını ve bunun sonucunda çok tecrübe edip kendimi geliştirebileceğim bir platform olduğuna inanıp sürekli yeni fikirler, projeler ve konferanslar planlayıp gerçekleştirdik ekibimle.
SORU-Bugüne kadar kulüp olarak neler yaptınız?
ERDEM YANAR- Kulüp olarak bugüne kadar, Tokat Belediyesiyle Eyüp EROĞLu , Tokat yerel tarihçilerinden Hasan ERDEM ve Plevne Müze Müdürü Yavuz Özdemir ile ’’Tokat’a Gitmek Gerek Tarihini Öğrenmek Gerek’’ adlı etkinliğimizde Tokat’ın tarihini kültürünü Üniversitemizdeki Öğrenci arkadaşlarımıza ve Akademisyen hocalarımıza tanıtmak amaçlı bilgilendirici bir konferans gerçekleştirdik. Eğitimci Yazar Sıtkı ASLANHAN ile ’’BİLİNÇLİ AİLEDEN, DUYARLI GENÇLİĞE’’ adlı konferansımızı Tokat Halkı ve Üniversitedeki öğrenci arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. Muş - Eralani İlköğretimine Kütüphane oluşturmak amaçlı birçok kitap, kalem, defter yardımında bulunduk. ’’Moda Ekonomisi’’ adı altında Konuğumuz olan KİĞILI Ceo’su Hilal SUERDEM ile konferansımızı gerçekleştirdik. Kulüp olarak geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Tokat Şehir Müzesine ziyaret gerçekleştirdik.
SORU-İlerde neler yapacaksınız?
ERDEM YENER- Bizim Kulübümüzün bir ilkesi var önce bilinçlenip sonra bilinçlendirmektir. Bu ilkeyle hareket ederek her zaman çalışmak ve öğrenci arkadaşlarımız için en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Bilinçli Gençler Kulübü ismi tek bir alana ve ya departmana hitap etmiyor alanımız çok geniş her türlü bilgilendirici konferansları aktiviteleri takım çalışmasıyla sunmayı vizyon edinen ekibimiz ve Danışman hocamız olan Kulüpler Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Serdar KARACA hocamız olduğu için çok şanslıyız. Her zaman azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz.
SORU-Kulüpte yer almak sizin okul ve sosyal hayatınıza kattıkları neler?
ERDEM YANAR-Kulüpte yer almanın kattıklarına bakacak olursak; takım çalışmasına yatkınlığını yönetme ve karar mekanızmalarını arttırması ve geleceğe dair plan yapmayı ve yönetimdeki kişinin hayatını düzen içerisinde bir sorumlulukla idame ettirmesi gerektiğini öğretir. Kendimizi ifade etme konusunda hitap yeteneğimizi geliştirir ve en önemlisi de ileri ki hayatımızda özel bir şirkete veya kuruma başvurma konusunda cv olarak tecrübe edinmemize yardımcı olur. Şunu biliyoruz ki hepimiz bir şekilde mezun olacağız. Asıl önemli olan geçen yıllarda neler yaptık ve bu yılları nerelerde nasıl bir şekilde geçirdik. o mezun olan 600.000 kişinin içine girmemek için neler yaptık. Kulüp yönetiminde olan bir kişinin bu sorulara rahatlıkla cevap vereceğini düşünüyorum ama sadece okula gidip gelip sınavlara girmek biz öğrencilere bir şey katmıyor. Kendine özgüveni eksik bir takım çalışmasında görev almayan kişilerin mezun olduktan sonra keşke demesine yol açabiliyor.
SORU-İlerde iş hayatınızda sosyal hayatınızda kulüpte çalışmış olmak size ne kazandıracak?
ERDEM YANAR- Her şeyden önce kulüpte görev almak bir takım işidir. Ben kendimi bir ekiple daha güçlü hissediyorum ve sorumluluklarımın daha çok farkında olmamı sağlıyor. Bizler biliyoruz ki hangi organizasyon olursa olsun görev almak, çalışmak, tecrübe edinmek özgüvenimizi ve geleceğimize bakış açımızı geliştiriyor. Sosyal hayatıma ise olumlu yansıyor. Arkadaşların artıyor çevrendeki etkinlikler konusunda bilgi sahibi oluyorsun. İlerde ne iş yaparsam yapayım nerede olursam olayım sürekli çalışmak ve yapmak istediğimin en iyisini yapmaya çalışacağım ve bunu Kulüpteki görevim sayesinde kendime düstur edindim.
SORU-Öğrencilerin çoğunun kulüplerden haberleri yok. Bu konuda neler yapıyorsunuz?
ERDEM YANAR-.Evet bu sorunla bizlerde karşılaşıyoruz. Bu görev bu iş gönüllülük gerektiriyor ama elimizden geleni yapıyoruz ve öğrenci arkadaşlarımızın haberi olması için sosyal medyayı etkin kullanmaya çalışıyor afişler asıyor duyuruları yapmaya gayret gösteriyoruz. Çok sevdiğim hocalarımdan biri olan ve fakülte hocalarımızdan Prof. Dr. Çetin BEKTAŞ’ın bir sözü var ’’ ilgi bilgiyi doğurur’’ derdi yani insanlar neye ilgi duyarsa ilgi duydukları konu ve alanlar hakkında bilgi sahibi olurlar. Kulüp yönetimine gelince daha önce de dediğim gibi bu iş hem ekip işi hem de gönüllülük gerektiren ve bir o kadar da zahmetli bir iştir. Yaptığımız bir etkinlik sonrası birilerine sağladığımız faydanın verdiği mutluluk tüm zahmetin önüne geçiyor ve insana huzur veriyor.
SORU-Tokat’ta Üniversitelilerin genel sorunları neler ve çözüm yolları sizce nedir?
ERDEM YANAR-. Öğrencilerin genel sorunları olarak çoğu kişi başka memleketlerden geliyor kimisi şehri beğeniyor kimisi yadırgıyor ama şunu bilmeleri gerekir ki onların yadırgadığı şey birilerinin hayali olabiliyor. Yani bu sorunlar çok göreceli bir şey. Otobüslerin dolu olmasından şikayet eden var, avm’nin yetersiz olmasından şikayet eden var, eğitimlerin yetersizliğinden şikayet eden var. Çözüm yolları olarak şükür etmeyi pek bilmiyoruz bana göre şükürsüzlükten geliyor ve şikayet etmeyi kenara bıraksak çözüm yolları arasak her bir ağızdan değil de birlikte sorunlarımızı söyleyip gerekli mercilere başvurmak daha iyi olur.
Soru-Genelde işletme özelde Tokat işletme okumak isteyenlere ne önereceksiniz?
ERDEM YANAR- İşletme Bölümü gerçekten alanının geniş olması hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanı olan geniş yelpazeli bir bölümdür. Önemli olan kendine ne kattığındır. Bizler kendimizi geliştiremiyorsak bir şeyler öğrenmeye gayret etmiyorsak iş sahibi olamayız yani işin açıkçası kimse bizleri işe almaz. Ama okuduğum yıllar itibariyle işletme bölümünde keşke uygulamalı dersler olsa keşke staj zorunlu olsa demekten kendimi alamıyorum. İşletme bölümünü okumak isteyenlere önerim sanayinin gelişmiş kentleri tercih edebilirler ve yaz tatillerini boş geçirmemek kaydı ile geçirebilirler. Buna örnek olarak bir banka ya da bir mali müşavirinin yanında geçirebilirler. Şunu söylemeliyim ne olursak olalım dürüst liyakat sahibi ve sorumluluk sahibi biri olmaya çalışalım.
Çok güzel ve bilgi veren söyleşi oldu teşekkür ederim.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.