Yaratılanı sevmek ve saygı duymaktır insanlık… İnsan olmak içinde kadına saygı gerekir………
Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kadına saygıda öncelik kadınlığınadır sonra insanlığınadır. Yani iki cinsiyetin bir birine saygısında kadına saygı öncelik olmalıdır. Ama erkek egemen toplumda saygı hep erkeğe kadına ise sevgi, nasıl olacak bu sevgi. Erkek kıskançlığı içerisinde. Başını bağlayacak kapanacak baskıya uğrayacak vs. Oysa öncelik kadına saygı olursa kadının kapanmasına gerek kalmadan kendini sevdiğine eşine ayırmış olur, kendi kendine.
Usta kadına verilen hakları edepsizler fırsat bilip şerleriyle birleştirip, edepli mahcup erkekleri göz önünde tekme tokat dövüyorlar . Şimdi edepli hanımlarımızı tenzih ederek bu kanun edepsizlerin işine yaradı. Sen hangi sevgiden saygıdan bahsediyorsun.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.