MEDENİYYETE DOĞRU
07.02.2007 tarihinde Diyarbakır’ın sur içi semtinde Nilgün düğün salonunda İl Emniyet Müdürü Başkanlığında huzur toplantısı yapıldı.Bu toplantıya kurum müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaf kesimi davetliydi.
Emniyet müdürü Zeki ÇETİNKAYA; “Ben, kadromla birlikte hesap vermek için huzurunuzdayız.” dedi ve kentin asayiş durumu semtin asayiş bakımından kat ettiği mesafeyi 2004-2005-2006 veriyle anlattı….verdiği bilgiler iyi bir tablo oluşturuyordu şöyle ki; İlin genel sorunları açısından 81 il arasında 2004’te 6. sırada yer alırken 2005’te 53. , 2006’da ise 74. sırda yer almıştır. Bu süre içinde 2004’te 155 Polis İmdat telefonuna 5000 ihbar bir kısmı asılsız. 2005’te 15000 ihbar %10’u asılsız. 2006’da 20000 ihbar %2.4’ü asılsız; Bu rakamlar gösteriyor ki artık vatandaş devletine ve polisine güveniyor. Çalışmalarımız bir bir meyvesini veriyor......... Daha sonra soru cevap kısmına geçildi ve katılımcılara söz hakkı verildi. Konuşmak isteyen en az 8-10 vatandaş kendine göre sorular sordular, çözüm tekliflerini ileri sürdüler. Söz sırası bana gelince şöyle konuştum:
“Ben emniyetin çalışmasından çok memnunum. Dört çeşit polis okulumla ilgileniyor. İki tane okul polisim var. Gerektiğinde anında motorize ekipler hazır. Narkotik polisi, en önemlisi de toplum polisi.Okulumuzda mahalle muhtarı, toplum polisi, öğrenci velisi ve idarecilerden bir üst komisyon oluşturmuşuz. Bazı öğrencilerimizi ailevi durumlarına kadar bu komisyonda değerlendiriyor, ziyaret ediyor ve başarılı sonuçlar da elde ediyoruz. Muasır medeniyet seviyesi budur diyorum. Bence en gelişmiş ülkelerin, en gelişmiş ilinde dahi emniyet ancak bu düzeyde çalışabilir. Bu günlere gelebileceğimize hep inanıyordum geldik de. Acizane bir iki tavsiyem olacak. Dernekleri az daha önemseyin. Gerçi su anda derneklerin size bağlı olup olmadığını bilmiyorum.Dernekler , demokrasinin olgunlaşmasında ve gelişmesinde büyük rol oynarlar. Bilgili, yetenekli ve medeni cesarete sahip bilinçli vatandaşın yetişmesinde katkıda bulunurlar. Ayrıca polis teşkilatımızda galiba trafik polisleri bir adım geri kalmış. Vatandaş köyden şehre indiğinde ilk olarak devlet memurlarından trafik polisiyle karşılaşıyor. Aldığım duyumlara göre, devleti iyi temsil etmiyorlar. Vatandaşın o konuda şikayeti vardır. Trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcımız burada, bir öz eleştiri yapmasını istiyorum. Şu anda bu salonda bulunan katılımcılar aynı zamanda sur içi semtinin beyni konumundadırlar. Bu katılımcıların En az bir seferde olsa semt okullarına uğramalarını diliyorum. Biz okullarımızı “bilgi ve medeniyet evi” haline getirirsek asayiş sorunlarımız çok çok daha azalacak.
Bu tür verimli çalışmalarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı ile kucaklaşarak, el ele kol kola iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Salonda bulunan herkese saygılarımı sunuyorum. Sağ olun var olun.”
NOT:Diyarbakır Sur’u Çin Seddi’nden sonra dünyanın ikinci büyük surudur.Bilmeyen görmeyen varsa Diyarbakır’a buyursunlar,kentimizin kapısı misafirlere açıktır.
YORUMLAR
Evet bir kaç yıl öncesi bir gezi sırasında Diyarbakır'a da uğramıştık gerçekter çoook güzel bir ilimiz yanlış hatırlamışorsam ismi Ataköşkü idi bir mekanı da gezdik orada tarif edemeyeceğim güzellikler ve hikayeler anlatıldı yaniii!!! ülkemizin her köşesinde anlatmaya kelimelerin yetemeyeceği kadar güzellikler ve insanın duygularını şaha kaldıran tabiyat var.birazda bu güzellikleri bazılarının keyfi için harcanmasına engel olmayı becere bilsek.ve NİE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE VE ŞÜKÜRLER OLSUN BU ÜLKEYİ BİZE BAĞIŞLAYANA.
ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZLA DAİM OLALIM.