Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
Samim İĞDE
Samim İĞDE
@samimigde

✓ ESKİDEN; HIRSIZ KORKUYLA VE ALELACELE, SOYDUĞU EVİN ORTASINA SIÇARDI. ŞİMDİ Kİ HIRSIZLAR; MİLLETİN AĞZINA, MEMLEKETİN İÇİNE SIÇIYOR.! SAHİ; POŞET KAÇ KURUŞ.✓

22 Aralık 2018 Cumartesi
Yorum

✓ ESKİDEN; HIRSIZ KORKUYLA VE ALELACELE, SOYDUĞU EVİN ORTASINA SIÇARDI. ŞİMDİ Kİ HIRSIZLAR; MİLLETİN AĞZINA, MEMLEKETİN İÇİNE SIÇIYOR.! SAHİ; POŞET KAÇ KURUŞ.✓

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

625

Okunma

✓ ESKİDEN; HIRSIZ KORKUYLA VE ALELACELE, SOYDUĞU EVİN ORTASINA SIÇARDI. ŞİMDİ Kİ HIRSIZLAR; MİLLETİN AĞZINA, MEMLEKETİN İÇİNE SIÇIYOR.! SAHİ; POŞET KAÇ KURUŞ.✓

✓ ESKİDEN; HIRSIZ KORKUYLA VE ALELACELE, SOYDUĞU EVİN ORTASINA SIÇARDI. ŞİMDİ Kİ HIRSIZLAR; MİLLETİN AĞZINA, MEMLEKETİN İÇİNE SIÇIYOR.! SAHİ; POŞET KAÇ KURUŞ.✓

Teknoloji bu kadar gelişmemişti belki ama saygı ve sevgi en üst seviyedeydi. Hangi görüşte olursa olsun, seviyor ve sayıyordu geçmişte insanlar birbirlerini.

"Utanan değil gururlanan insanların adı ve adımları yankılanırdı kulaklarda.!"

Erkek dergileri için poşetsiz ve belli bir yaşın altına satılamaz kanunu çıkarılmıştı.

Yani; "Henüz adam olmamış! Sadece erkek olanlar" tarafından.! Para ödenerek satın alınırdı bu erkek.! dergileri..

Poşet, ayıbı örtmek için değil henüz çocuk yaşta olan yürekleri, çıplak kadın resimlerden muaf tutmak düşüncesi ile zorunlu hale getirmişti...

Öyle ya da böyle "Edeb" anlayışı vardı velhasıl o zamanlar.

Belki de tek var olan ve olmazsa olmaz tek kazanımıydı edeb ülke insanı için..

Bugünse alışveriş yapacaksanız, poşet alacaksınız arkadaş evvelâ.! Evet yanlış okumadınız, "Yirmi beş kuruş" verecek ve poşet alacaksınız evvelâ.!

Saçma sapan bir uygulama diyerek kendinizi yormayın.! Poşet parasını belirleyenleri şuursuz destekleyen yığınlarınlar, hemen ağzınıza tıkarlar bugüne kadar yaptıkları gibi.!

Yıkarlar leş zihinlerin menfaat çarklarını yılan ve yalan dilleri ile.!

Nasıl mı? Şöyle;

"Allah’tan kork yahu, adam/lar daha ne yapsın? Eskiden pazar fileleri ile çevre dostu insanlar yokmuydu bu ülkede? Diyerek meselâ.!

Sıkışınca geçmişe sığınanlar, ferahladıkları an yine geçmişe sövüp sayacaklar velhasıl. Bu yüzden, bu yüzden yormayın kendinizi...

Ceplerine girecek olandan başka hiçbir şey düşünmeyen ve gerçekte poşete girmesi gereken pisliklerin yüzünden, maalesef karnınızı doyurmak için markete girince evvelâ, poşet almak zorundasınız memlekette artık.!

Teknoloji bu kadar gelişmemişti belki ama hangi görüşte olursa olsun, hırsız sadece hırsızdı eskiden.!

Muhakkak geceyi bekleyen ve bağrı yanık bir Anadolu çocuğu olan mahalle bekçisinin, üfleyip öttürdüğü düdükten bile olsa, korkar ve saklanırdı geçmişte hırsızlar.!

Öyle ki;
"Soygun sonunda muhakkak altlarına sıçmamak için, girdikleri evin orta yerine sıçarlardı.!"

Bugünse yedi gün yirmi dört saat ve lacivertlere bürünüp, kravat ile alenen çalıyor hırsızlar.!

Üstelik, kiminin elinde kur-an.! Kiminin elinde ise mühür var.! Şaka falan sanmayın sakın, patatesten yapılmış değil bizzat millet eliyle teslim edilen "devlet mühürü" bu bahsettiğim.!

Peki ama; fark sadece bu mu eskinin hırsızları ile yeni olanlar arasında ki? Değil elbette. Bunlar da sıçıyorlar.! Sıçıyorlar; hem mührü veren milletin ağzının ortasına, hem de memleketin içine sıçıyorlar.!

Özetle;
yirmi beş kuruşluk bir poşetin, kıytırık bir barkod okuyucu tarafından size fatura edilecek olmasını değil, verdiğiniz mühürle ve inandığınız değerler ile ağzınıza sıçılıyor olmasıdır tepki vermenize tek gerçek gerekçe.!

Ya eskiden olduğu gibi pazar filenizi çıkarıp dilinizde dillendirmeye korktuğunuz gerçekleri yutarak ve yutkunarak poşetlik olursunuz, ya da insan.! Tercih sizin.

Ramak Kaldı / (Samim İĞDE)

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
✓ eskiden; hırsız korkuyla ve alelacele, soyduğu evin ortasına sıçardı. şimdi ki hırsızlar; milletin ağzına, memleketin içine sıçıyor.! sahi; poşet kaç kuruş.✓ Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz ✓ eskiden; hırsız korkuyla ve alelacele, soyduğu evin ortasına sıçardı. şimdi ki hırsızlar; milletin ağzına, memleketin içine sıçıyor.! sahi; poşet kaç kuruş.✓ yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
✓ ESKİDEN; HIRSIZ KORKUYLA VE ALELACELE, SOYDUĞU EVİN ORTASINA SIÇARDI. ŞİMDİ Kİ HIRSIZLAR; MİLLETİN AĞZINA, MEMLEKETİN İÇİNE SIÇIYOR.! SAHİ; POŞET KAÇ KURUŞ.✓ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ÖNDER34
ÖNDER34, @onder342
22.12.2018 21:00:57
10 puan verdi
malesef tam dediğin gibi usta halimiz ne olacak bilemiyorum tebrik ederim bu anlamlı paylaşımını selam ve saygılar
lacivertiğnedenlik
lacivertiğnedenlik, @lacivertignedenlik
22.12.2018 20:56:39
Ne güzel anlattınız. Bu milletin amına koyacağız diye söylenen baş hırsızı, baş zihin bozukluğu her konuda destekliyorsa, onların küçük tosunları da aynı yoldan gideceklerdir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.