1
Yorum
3
Beğeni
0,0
Puan
1035
Okunma
HATIRA DEFTERİMİ KARIŞTIRIRKEN, ORTAOKUL YILLARINDAN ÖĞRETMENİMİN BİR YAZISINI DA YAZMAK İSTEDİM.
Kıymetli Öğrencim,
Şiirlerini yazılarını, ve bir kaç hikayeni okudum.Sende büyük ümitler var kızım.
Şiirlerinde ve yazılarında coşkunluk var.Yazarken çok duygulanıyorsun. Zaten iyi bir yazar veya şair olabilmenin
önemli bir özelliği de çok duygulanmak hatta coşmak değil midir ? Buna mukabil duyguların oluşturduğu
sözcükleri akıl süzgecinden geçirmek kaliteli eserlerin ortaya çıkmasına yardım eder.
Kızım, hayatın ancak dörtte birini yaşayabildiğin halde bir çok olayların etkisi altında kalmış havası var sende.
Hele bilemediğim bir takım olaylar var ki ,seni bir ( duygu çağlayanı ) haline sokmuş.
Bunu nereden çıkardığıma gelince ; yazılarından ve şiirlerinden .
Yazılarının birinde bazen çok heyecanlanıp , sinir buhranları geçirdiğini yazıyorsun. İşte o zaman (duygu çağlayanı ) çok fazla coşuyor. O coşkunluktan istifade edebilmek için hemen kalemi kağıdı alıp yaz.
Yazdıkça açılacak, yazdıkça rahatlayacaksın.Sonunda aradığın _fakat yazılarında belirttiğin gibi hiç bulamadığın_ mutluluğa kavuşacaksın.Daima yaz çünkü çok ihtiyacın var yazmaya.Yazarsan bunalımlardan kurtulmuş olursun.Yazmazsan karamsarlık seni daha da etkiler. Çünkü sen yazarken çok mutlusun.
Şiirlerinde hüzün teması hakim.Mutluluğu çok aradığını fakat bulamadığından şikayetçisin.Yalnızlıkdan dem vuruyorsun. Hayır kızım , hiçbir insan yalnız değildir. Yeter ki yalnızlık kuruntusuna kapılmayıversin. O zaman tabii ki yalnızlık duygusu onu kahreder.Sen hiç bir zaman yalnızım dememelisin! çünkü senin yalnızlığını paylaşacak kalemin olacaktır.
Sana bunları bir öğüt gibi yazdım. Fakat gelecekte seni iyi bir edebiyatçı ve mutlu olmuş iyi bir anne görmek temennisiyle esenlikler dilerim.
Necmi MENEKŞE ED. Derslr. ÖĞRT. G.antep.