Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
NİHAT İLİKCİOĞLU
NİHAT İLİKCİOĞLU
@nihatilikcioglu

LEBLEBİLİ TELEFON

7 Nisan 2018 Cumartesi
Yorum

LEBLEBİLİ TELEFON

4

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

697

Okunma

LEBLEBİLİ TELEFON

LEBLEBİLİ TELEFON

Hamurdan ve çamurdan yapılmış aynı özelliğe sahip antenli ve leblebili ( Tuşlu ) Niho72 marka 1972 yılında doğmuş kendini şair sanan adam Nihat İlikcioğlu’nun adının kısaltılmış hali olup piyasada bulunmayan hayali bir cep telefonu ürünüdür. Sadece telefonların özellikleri ve yaşanan olaylar ‘’aslı ‘’ gibidir.

‘’ Leblebili ‘’ diye tabir edilen tuşlu telefonlarda SMS kısa mesajlarda ne yazacaksak leb demeden leblebiyi anlar ve yazardı. Dokunmatik telefonlardaki gibi kelimeleri başka kelimeler ortaya çıkarmazdı. Bir yerine dokunduğun an başka menülere gitmeyen ve sileceğimiz bir şey olduğunda ‘’ y/emin ‘’ ettirmeden akıllı telefondaki gibi hemen silmezdi.

Leblebili ( tuşlu ) telefonların en önemli özelliği de seviyeli ve selfiesiz olmasıdır. Şimdiki akıllı telefonlardaki gibi ne yiyorsak, içiyorsak nereye gidiyorsak, ne giyiyorsak kaza ve ölümlere sebep olacak seviyesiz selfie fotoğraflar çekmezdi.

Akıllı telefonlarda şarjı 1 gün bile zor idare ederken leblebili telefonlarda ’’ şarj 1 hafta ’’ dayanırdı.

Leblebili [ Tuşlu ] telefonlarda; aile ve toplumun ahlaki değerlerini, gelenek ve göreneklerini bozacak şiddet, ayrılık, ihanet, kıskançlık, tehdit, baskı, şantaj, uykusuzluk, mutsuzluk, huzursuzluk, hırsızlık, kapkaç, ölüm ve öldürmeler yoktu.

Hay, ben eski telefonların gözlerinden öpmez miyim...

ÖLDÜRDÜLER.!

Akıllı telefonlar ve sosyal medyalar yüzünden SAYGI, SEVGİ, İLGİ, AKIL, HAYAT, İNSANLIK, ARKADAŞLIK, DOSTLUK, KOMŞULUK, EVLİLİK ve AŞK’ı Öldürdüler...!!

Başımız sağolsun...


Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Leblebili telefon Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Leblebili telefon yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
LEBLEBİLİ TELEFON yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Minos
Minos, @minos
7.4.2018 18:31:49
İşin içine menfaat giren her şey bozulmaya mahkumdur
Dostluğu, arkadaşlığı, ilişkiyi
Saygı ve sevgiyi öldüren teknoloji
İnsanlığın vebası bence harikaydı hocam saygılar

Minos tarafından 4/7/2018 6:31:15 PM zamanında düzenlenmiştir.
Minos
Minos, @minos
7.4.2018 18:31:36
Meşin içine menfaat giren her şey bozulmaya mahkumdur
Dostluğu, arkadaşlığı, ilişkiyi
Saygı ve sevgiyi öldüren teknoloji
İnsanlığın vebası bence harikaydı hocam saygılar
DemAN
DemAN, @deman
7.4.2018 18:14:34
10 puan verdi

Akılı telefonları akılsızlar, akılsız telefonları da akıllılar kullanır :) diye düşünmüşümdür.

"niho 72" isim hakını çalmasalar bari...


Bu yazının özelikle güne gelmesini çok isterdim


teşekkürler hocam

mehmet ali unsal
mehmet ali unsal, @mehmetaliunsal
7.4.2018 16:12:57
10 puan verdi
nihat beyim yine gündem ve anı yaşayan yazarlardansın. Eline sağlık gerçektende doğruları yazmışsın kutluyorum 10 puan verdim aslında 100 puan da ama sitede verilen puan 10 hak ediyor saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.