Zeka kafanın içindeki altın madenidir.-- pıtıgrellı
yusuf  yılmaz
yusuf yılmaz

geçmiş zaman 2

Yorum

geçmiş zaman 2

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

512

Okunma

geçmiş zaman 2

GEÇMİŞ ZAMAN
Yıl 1969 henüz lise talebesiyim. Bir yaz günü matematik öğretmeni Veysel Ayar kardeşimle birlikte o gün pazarı olan Şalpazarı’na gittik. Akşamüzeri yağlı boya, fırça ile birlikte yaya giderek yolda bulduğumuz düzgün taşlarım üzerine üç hilal ve MHP yaza yaza köye vardık.
Bizi bu işe gönüllü olarak yapmaya zorlayan duygu ne idi?
Bir yiğit ses çıkmış kanımızda var olan vatan sevgisi, Türk düşmanlarına karşı koyma iç güdüsünü, Turan ülküsünü uyandırarak ve onu hayatımızın gayesi ,varılması gereken hedefler kısaca ülküler olarak aşıladı ve uyandırdı. O andan itibaren de kendimizi ülkücü olarak vasıflandırdık, bundan da çok büyük şeref duyduk.
Bu yolda çok canlar feda oldu.
Anti parantez olarak da şunu belirteyim ki o zaman konuştuğumuz ister devrimci ister ülkücü arkadaşların emperyalizme karşı olanları samimiydiler, hemen hemen aynı fikri taşıyorlardı. Samimi gençlik memleket meselelerini kendilerine dert edinmişlerdi ve hepsi de bu vatanı yükseltmek yüceltmek yaşatmak istiyorlardı. Fakat emperyalizm ajanları vasıtasıyla farklılıkları kışkırtarak ve büyüterek aralarına sızarak kan akıtmaya başladı. Böylece emperyalizm gençleri bir birine düşman etmeyi başardı.
Nice canlar, fidanlar, geleceğimizin parlak zekaları heder oldu gitti.
Ben şahidim Alparslan Türkeş bu gençliği barıştırmak için çok uğraştı.
Hiçbir mezhep, din, ırk ayrımına girmedi.
Bu davranışlarıyla bütün milletin teveccühünü kazandı.
Bugün onun mirası üzerinde oturanlar maalesef onun yolundan gidemedi.
Onu, rahmetle, minnetle, şükranla bir defa daha yad ediyor aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz
Ruhu şad olsun.
Bugün, kırk yıl önce o taşlara yazdığımız o yazılar hala silinmedi, yüreğimizden gönlümüzden nasıl silinecek?
Yusuf Yılmaz









Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Geçmiş zaman 2 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Geçmiş zaman 2 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
geçmiş zaman 2 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.