Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- chesterfield
gürhan
gürhan
@gurhan

SEVMEK BU İNAN Kİ

12 Ekim 2008 Pazar
Yorum

SEVMEK BU İNAN Kİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

881

Okunma

SEVMEK BU İNAN Kİ

Sevmek bu inan ki, herkesten çok sana ait, senin olan bir şey. Bir tuhaf oluyor insan ilkin. Derin düşüncelere dalıyor, gözleri bir noktada takılı kalıyor. Sağır bir hayata giriyorsun. Ne başka bir düşünce, ne başka bir insan, ne de başka bir şey….sadece o, yalnız o, tek o..
Göz yaşların akmaz ki doyasıya ağlayasın. İçinde taşıdığın sancı kanatır yüreğini. İçin için ağlarsın, hiçbir şey gelmez elinden.Gülmek uzak bir hal olur sana, asla gülemezsin. Sıkılırsın, harap edersin kendini. Bambaşka bir insan olursun, tanıyamazsın kendini. Aynalar yalancı olur sana.
Sevmek bu inan ki, herkesten çok sana ait, senin olan bir şey. Sel olur boğar, ateş olur yakar, bıçak olur keser. Hiçbir şeyi takmaz, dini imanı yoktur. Küfretmek istersin ilk defa, içinde bir el yüreğini sıkıştırır. Kan beynine sıçrar, duramazsın yerinde. Yer bitirir seni içindeki canavar. Paçan tutuşur, kolay değil.
Sevmek bu inan ki, herkesten çok sana ait, senin olan bir şey. Ruhun arar yarısını, ruhun yarısını kaybetmiş. Bulursan dünyalar senindir, bulamazsan koyverirsin kendini. Dünyan başına yıkılır. Gülmezsin, eğlenmezsin. Sigara üstüne sigara içersin. Ciğerlerin ciğer olalı görmemiştir böyle çekişlerini sigaranı. Boş gelir dünya, insanlar canını sıkar, takmazsın hiçbir şeyi. Kafanda o, yüreğinde o, düşünde o..
Sevmek bu inana ki, başka bir şey değil!

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevmek bu inan ki Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevmek bu inan ki yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEVMEK BU İNAN Kİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.