Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
Ay.ışığı
Ay.ışığı
@ay-isigi1

ONUN ADI GÜLER

13 Mart 2018 Salı
Yorum

ONUN ADI GÜLER

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1293

Okunma

ONUN ADI GÜLER

ONUN ADI GÜLER

Eskişehir’in yakıcı soğuklarının başladığı;güneşin kış mevsiminde bile insanın içini ısıttığı soğuk ama aydınlık bir günde,memleketli gününe gitme heyecanı içinde değilde garip bir duyguyla çıktım yola,yol arkadaşımla...

Yıllar sonra yeniden Eskişehir’deki memleketli günlerime dönmenin eski güzelliği,özelliği,neşesi,sevinci,kahkahası,şamatası olmasa da;elemi kederi,buruk sevinçleri,hafif tebessümleriyle,eksilmeleriyle,hastalıklarıyla,paylaşımları yine de güzel her ne kadar heyecan verici olmasa da!

Eskisi gibi hiç bir şey olamazdı zaten,her şey yaşandığı anda daha güzel.
An’ın kıymetini kadrini bilmek gerek her zaman.
Ömrümüzün günbegün azalan zamanlarının kaygılarıyla,her geçen gün diğerini aratır hep.

Zaman geçtikçe küçükler büyüyor,yeni dikilmiş bir ağaç misali çiçek olup dal veriyor.
Büyükler yoruluyor,yaşlanıyor,kökleri karmakarışık dallanıp budaklanıyor.
Nerede o çocuklarımızla,eşimizle,dostumuzla onca işlerimizin,koşuşturmalarımız arasındaki enerjiler,dinginlikler,beraberlikler?

Şimdilerde herkes yorgun,herkes kendi kalabalığının yalnızlığında yalnız kalmak istiyor!

Güne herkesin sevdiği büyüğümüz Neriman teyzemizin gelini geliyor...
Benim gibi ekstradan,adı GÜLER...
İsmini söylememdeki kasıt,her şeye rağmen hep gülebilmesi.
Konuşması sırasında kemoterapiden bahsederken,hastalığını ve karaciğere metastaz yaptığını öğreniyorum!
Tabi ki her şey bizler için!
Güler hanım acı çekenlerden yalnızca bir tanesi.

Tam karşımda oldukça metanetli,sabırlı,sakin,huzurlu,mütevazi,hoşgörülü,bilgi dolu emekli bir eğitici.
Gördüğüm iyi bir eş,anne,kayın validesine uzun yıllar geçse de hala ilk günkü gibi saygı ve sevgi dolu bir gelin.
İçindeki yaşama sevgisini halen tablolara çizerek resim yapma yeteneğiyle,yabancı dil eğitimiyle,hanımefendiliğiyle,daha görebildiğim bir çok değerleriyle etkilendiğim,takdire şayan yaşam sevinciyle bilinciyle topluma örnek bir insan,apayrı bir değer.
Ciddi görüntüsünü gülmeleriyle süsleyen,insanı büyüleyen,bakımlı,hep gülen güzel insan...
GÜLER.

AYLA CERMEN TÜFEKÇİ / 10.03.2014

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Onun adı güler Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Onun adı güler yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ONUN ADI GÜLER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.