Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
edeseşe
edeseşe
@edesese

herkesin "aklı kendisine" göredir..!

22 Şubat 2018 Perşembe
Yorum

herkesin "aklı kendisine" göredir..!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

547

Okunma

herkesin "aklı kendisine" göredir..!

akıl kelime olarak tek kelime tek işlemli bir özelliğe sahiptir...aklı olan ve aklı olmayan diye de iki ye ayrılır insanlar..
insanlar da genellikle "aklın yolu bir" diyerek tek doğru akıldan bahsederler...doğruysa NEDEN TÜM AKILLI İNSANLAR TEK DÜŞÜNCEDE DEĞİL????

AKIL herkeste aynı şekilde çalışsaydı ya da ÇALIŞTIRILSAYDI sadece TEK BİR SONUÇ tahmini elde edilirdi.seçenekler olmayacaktı yani.

gerçek hayata bakıldığındaysa TERCİHLER TAHMİNLER SEÇENEKLER GEREKÇELİ GEREKLİLİKLER bir sürü farklılıklarıyla insanların hizmetinde..!
AKIL tektir
AKIL çalıştırılma şekliyle insan sayısıncadır.!

herkesin aklı kendine göre mükemmelse başka akıllardan faydalanmak ta gayet normaldir..başka akıllardan faydalanmayanların tek seçenekli akıl ürünü düşünceleri sadece kendilerini bağlamaktadır.

tek başına yaşamak imkansızsa hiçkimse tek başına kendi aklıyla tüm hayatını yaşayamaz demektir.
öyleyse tüm akıllar ve tüö akıllılardan oluşmaktadır toplumlar.

aklım çalışması çalıştırılması için gereken malzemelerden birisi de BİLGİDİR.
bilgi VE AKIL sonsuzluklara kadar birbiriyle karmakarışık yapılarıyla hem anlaşmalı hem de kavgalı olarak gitmektediler...

bilgi varsa akıl bilgili olarak yaşatır insanları
.
bilgi yoksa akıl bilgisiz yaşatır insanı..!

sonuç:bilgilerdir AKILLARI çeşitlendiren.!

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Herkesin "aklı kendisine" göredir..! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Herkesin "aklı kendisine" göredir..! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
herkesin "aklı kendisine" göredir..! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.