Hakikat aleyhine hürriyet olamaz. -- salazar
fırat söylemez
fırat söylemez
@firatsoylemez

SALÂTI HAVF

19 Ocak 2018 Cuma
Yorum

SALÂTI HAVF

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

836

Okunma

SALÂTI HAVF


Yani korku halinde kılınan namaz. Zâtü’r Rika gazvesinde (savaşında) Efendimiz sallallahu aleyhi vessellem savaş esnasında öğle namazı vakti girince, müşriklerin saldırısından duydukları endişe sebebiyle salâtı havf yani korku halinde namaz kldılar. Bu namazın kılınış şeki Nisa Sûresi’nin 101-102. ayetlerinde tarif edilmiştir. Bu savaş Enmar ve Salebe Oğulları Kabilelerinin Müslümanlarla çarpışmak üzere toplanmış oldukları Medine’deki savaştır. Zâtür-Rikâ’ Arapça bir tamlama olup “yamalı” anlamına gelmektedir. Müslümanlar çölde yürümekten yarılan ayaklarına bez parçaları sardıkları için gazveye (savaşa) bu ad verilmiştir.

Fırat SÖYLEMEZ 19.01.2018 00:37

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Salâtı havf Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Salâtı havf yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SALÂTI HAVF yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.