Öyle sitemler vardır ki, bir medihtir ve öyle medihler vardır ki, bir kötülemedir. la rochefaucauld
ilteris
ilteris

ŞİİR NEDİR?

Yorum

ŞİİR NEDİR?

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1040

Okunma

ŞİİR NEDİR?

Şiir, emektir. Bir işçinin alın terini ister.
Şiir, sevdadır. Ferhat’ın dağları delerken bileğindeki değil yüreğindeki güçtür.
Şiir, aşktır. Mecnun gibi Leyla niyetine çöle düşüp mevlayı bulmaktır. Fuzuli kahrı çekmektir. Ruhun gel gitlerinde kendini bulmaktır.

Şiir, giyotindir. Gerektiğinde kelle ister.
Şiir, Haykırmaktır. İbrahim gibi ateşlere atılıp ateşleri gül eylemektir. Ölüm pahasına da olsa Hakkı haykırmaktan geri durmamaktır. Dilsiz şeytan olup suskunluğun ödülünü toplamak değildir.

Şiir, sabırdır. Evliya çilesi ister. Güneşi zindanlarda erken doğurmaktır.
Şiir, Hasrettir. Yardan ayrı yaşamanın gurbetini yaşamak. Özlemi kalem, ayrılığı mürekkep eyler. Mısraları gözyaşlarıyla yazmanın destanıdır.

Şiir, bir rüzgardır bir anda eser. Mehmet Akif’i uykudan uyandırır. Her türlü imkansızlığa rağmen çakıyı kalem, duvarı kağıt yaparak istiklalin marşını duvarlara kazımanın adıdır.

Şiir, başkaldırıdır. Köhne düzene Mansur olup dara çekilmeyi göze almaktır. Köroğlu isyanıyla zalime başkaldırmaktır. Şamilce direnişin adıdır.

Hüseyin Özbay

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Şiir nedir? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şiir nedir? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞİİR NEDİR? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mkuvanci
mkuvanci, @mkuvanci
25.2.2009 20:46:24
kutluyorum, ne güzel tarif etmişsiniz şiiri.
saltuk buğra bıçak
saltuk buğra bıçak, @saltukbugrabicak
30.9.2008 07:19:59
şiir, farklı tonlarda ifade edilmiş ve gayet yerinde tanımlamalar yapılmış..

tebrikler efendim, hayırlı bayramlar
Selma Özeşer
Selma Özeşer, @selmaozeser
29.9.2008 23:09:44
10 puan verdi
''şiir emektir''

Çalınamaz , çalınırsa bu emek hırsızlığıdır da demeliydiniz.

sağlıcakla güzel yazı..kutlarım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL